Una delegació formada per les direccions d’Actua, d’Andorran Banking i representants de les cinc entitats financeres andorranes (Andbank, MoraBanc, Crèdit Andorrà, BancSabadell d’Andorra i Vall Banc) han participat aquest dimarts, 15 de maig, al Pier01 de Barcelona Tech City, en una jornada de treball conjunta sobre noves modalitats de pagament i Fintech, amb l’objectiu de conèixer les darreres novetats tecnològiques i de seguretat per al sector financer.
 
La jornada de treball ha començat al Payment Innovation Hub, ubicat al Pier01 de Barcelona Tech City, on s’ha abordat la importància d’establir noves aliances per afrontar els reptes i oportunitats en l’àmbit dels pagaments. En primer lloc ha tingut lloc una breu presentació de la plaça financera andorrana a càrrec d’Esther Puigcercós, la directora general d’Andorran Banking. Seguidament, la CEO del Payment Innovation Hub, Silvana Churruca, ha introduït el hub, la primera aliança multisectorial d’Espanya de referència a l’àrea de mitjans de pagament. Un centre d’innovació especialitzat en projectes d’i+D+i al voltant de noves solucions per al comerç, online i offline que permeten donar resposta a les noves tendències en tant que es realitzen activitats de transferència de coneixement i intercanvi d’experiències per l’ecosistema d’innovació. Aquesta joint venture permet la creació de sinèrgies positives per poder afrontar amb garanties els reptes del sector.
 
La directora general d’Andorran Banking, Esther Puigcercós, ha assenyalat en la seva presentació que “som conscients de la importància de la innovació tecnològica en el negoci bancari i per aquest motiu la banca andorrana porta a terme una aposta de llarg recorregut per l’aplicació de solucions innovadores”. Puigcercós ha afegit que “els nostres bancs fa temps que inverteixen en tecnologia, de fet, aquest mateix any les entitats han presentat novetats de funcionalitat tecnològica que faciliten l’accés i la usabilitat dels serveis bancaris als nostres clients que al cap i a la fi, és l’objectiu que tenim com a sector”.
 
Posteriorment la delegació andorrana s’ha reunit amb el CEO de Kantox, Phillipe Gelis, que ha presentat el cas d’èxit d’aquesta start up dedicada a la gestió de divises que des de la seva creació al 2010 i gràcies a les seves solucions innovadores, ha aconseguit que els seus 2.000 clients ja hagin canviat pràcticament 3.000 milions de dòlars en 20 països diferents. A més, Gellis ha posat de relleu els reptes i oportunitats en el sector de la gestió de divises.
 
Per finalitzar la primera part de la jornada, els assistents han atès una taula rodona en la que han participat diverses empreses del sector Fintech, aquelles de la nova indústria financera que aplica la tecnologia per millorar les activitats financeres, aprofitant l’oportunitat per establir nous contactes professionals. En concret en aquesta taula rodona han participat CapitalCell, Prontopiso, Inbestme i Kantox.
 
 
Per la tarda, els representants d’Actua, d’Andorran Banking, les cinc entitats financeres andorranes, Fintech Scotland, Scottish Development Intl, les empreses britàniques Inbest, Revolut i DIT Fintech Specialist, s’han reunit a la seu del Consolat General del Regne Unit a Barcelona on han aprofitat per celebrar noves sessions de treball.
 
Com a balanç de la jornada, la directora d’Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI-Actua), Judit Hidalgo, ha comentat que “una de les nostres raons de ser és ajudar les empreses andorranes, també, en els seus processos d’innovació. El sector bancari andorrà és un referent internacional en temes Fintech, com ha quedat demostrat a les darreres visites que vam tenir com va ser el cas d’una delegació d’Israel, però cal que fem una actualització constant perquè els canvis en aquest sector són extraordinàriament ràpids. Per això són necessàries trobades d’aquest tipus amb referents del sector, com és el cas de les sessions de treball que hem celebrat avui entre empreses andorranes, espanyoles, angleses i escoceses”.
 
Al concloure la jornada, Hidalgo i Puigcercós han destacat “la importància d’haver treballat conjuntament ja que és una manera d’establir noves col·laboracions, conèixer els reptes al que s’enfronten i les principals objectius per tal d’aconseguir uns millors resultats per a tots” i han afegit que “es tracta d’una primera acció i la nostra idea és anar aprofundint en les necessitats del sector i de cada empresa”.

Actua Actua
Author: Actua Actua