José Manuel Durao Barroso, qui fou president de la Comissió Europea, entre el 2004 i el 2014, ha visitat Andorra aquest dijous, 27 d’octubre, en el marc del primer Andorran Financial Summit. Barroso s’ha reunit amb diversos membres del Govern, i en la seva intervenció ha destacat els esforços fets per Andorra en les reformes fiscals.

L’actual president no executiu de Goldman Sachs ha felicitat les reformes dutes a terme pel país, donades les exigències d’una economia globalitzada. En aquest sentit, l’ex mandatari europeu ha exposat que “els inversors no busquen destinacions simpàtiques, busquen estabilitat i la credibilitat del sistema”

Pel que fa a l’encaix d’Andorra dins la Unió Europea, Barroso ha assegurat conèixer les especificitats del país, i ha destacat que aquest “està fent els passos correctes” en el procés de transparència i d’homologació fiscal. D’aquesta manera, “podeu encarar el futur amb confiança, per generar prosperitat per a la vostra gent”, ha remarcat.

Més de 200 representants d’entitats financeres internacionals al primer Andorran Financial Summit

El cap de Govern, Antoni Martí, va inaugurar l’Andorra Financial Summit, organitzat pel Govern d’Andorra, i va posar en relleu, davant més de 30 entitats financeres internacionals, les reformes del país per esdevenir una plaça financera reconeguda, amb la capacitat d’atraure inversions.

En aquest sentit, el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, va presentar els principals atractius de l’economia andorrana en la seva ponència “Oportunitats darrera els canvis”. Saboya va voler transmetre que “l’eix central de la seva actuació és l’obertura i la diversificació econòmica”, dotant a Andorra d’uns actius que la fan molt competitiva a l’hora d’invertir, en combinació amb la qualitat de vida que ofereix el Principat.

Per la seva banda, el ministre de Finances, Jordi Cinca, va presentar l’adaptació del sistema financer als estàndards normatius internacionals, en pro de la transparència, la cooperació i la fiscalitat, que posicionen el país com una plaça seriosa i atractiva, per conduir el país cap a l’obertura econòmica, l’accés al mercat únic europeu i el creixement.

L’acte va comptar també amb les ponències del cap de la Unitat d’Intel·ligència Financera (UlFAND), Carles Fiñana; el director general de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (lNAF), Ramón López i l’expert legal Luis Viñuales, soci d’Uría y Menéndez.

Actua Actua
Author: Actua Actua