El clúster d’Esports d’Actua ha celebrat aquest dimecres, 27 de juny, una nova sessió de treball a l’Espai d’Innovació d’Andorra que ha comptat amb la participació d’una trentena de membres.

La reunió ha començat amb l’explicació per part dels consultors de Clúster Development dels reptes estratègics que cal seguir a curt termini com seria posicionar Andorra com a destí d’esports, oferir serveis personalitzats, potenciar la comercialització directa, buscar alternatives de finançament per a la consolidació dels esdeveniments i internacionalitzar, encara més, el sector. També s’ha fet una estimació de l’impacte econòmic que deixa l’esport al país i que es quantifica entre uns 190 i 210 milions d’euros.

Posteriorment s’ha presentat, en primícia, als membres del clúster com serà el calendari únic d’esdeveniments nacionals esportius que es treballa amb Andorra by Sports i que compta amb el patrocini de BancSabadell d’Andorra. Es podran consultar via web, xarxes socials i a través d’una explicació totes les competicions que es tinguin lloc al Principat, una eina que també servirà al sector per planificar millor la seva organització. El proper 12 de juliol es presentarà públicament.