El NIU d’Andorra Telecom, la incubadora/acceleradora d’empreses situada a la Massana, ha organitzat la primera trobada entre emprenedors i inversors, que tindrà lloc el pròxim dia 20 de novembre. La jornada, un fòrum privat que s’ha batejat com NIU Demo Day, ofereix a les start-ups la presentació dels seus projectes a un auditori format per entitats financeres, business angels i empreses de capital risc.

El NIU Demo Day es desenvoluparà al llarg del matí a l’Art Hotel. L’organització ha restringit a un màxim de vuit els projectes presentats en un format molt àgil i amb temps limitat. Els emprenedors participants poden formar part del NIU o ser externs. En aquest sentit, s’analitzaran quines de les start-up són prou madures per poder-les presentar a la jornada a partir d’una preselecció de 10 a 12 projectes.

Posteriorment a les presentacions, s’habilitarà un espai perquè els emprenedors puguin donar informació suplementària als inversors que s’interessin pels seus projectes.

El fòrum ha estat presentat als mitjans pel director general adjunt d’Andorra Telecom, Antoni Ambatlle, i el responsable del NIU, Miquel Gouarré. Ambatlle ha destacat que l’accés al finançament és una part molt important en qualsevol programa de foment de l’emprenedoria. “Són moltes les start-ups que moren prematurament per no haver tingut oportunitat de presentar les seves idees i projectes a una xarxa d’inversors. El treball dels promotors, per molt bona que sigui l’idea o projecte, no és suficient quan han de destinar recursos a la definició del model de negoci, la producció, el màrqueting o la comercialització. Sense un finançament adequat és impossible que un emprenedor pugui tirar endavant”, ha subratllat.

Ambatlle també ha posat de relleu que el NIU ha obtingut una bona resposta per part dels emprenedors. Actualment ja compta amb un total de set  projectes integrats. “El pas que ens pertoca ara és treballar perquè les empreses instal·lades al NIU o d’altres obtinguin finançament per tirar endavant”.

Per la seva banda, el responsable del NIU ha destacat que aquest tipus de fòrums són molt habituals en els països de l’entorn com un sistema per posar en contacte dues parts essencials de l’emprenedoria. Gouarré ha fet èmfasi en la voluntat d’aplegar un mínim de 30 inversors, integrats per Family Office andorrans, Business Angels empreses de Venture Capital o pels bancs andorrans.

Antoni Ambatlle ha volgut posar en valor el pes del la incubadora acceleradora d’empreses NIU en la política de responsabilitat pública de la companyia. El director general adjunt ha subratllat la voluntat de contribuir a la diversificació i l’emprenedoria o afavorir la innovació i el desenvolupament tecnològic. “Com a operador de les telecomunicacions hem de tenir un paper de motor per afavorir la creació d’un sector TIC a Andorra”, ha apuntat.

El NIU, un espai únic a Andorra, genera un ecosistema col·laboració per al desenvolupament de noves empreses, proporcionant el suport d’Andorra Telecom i de mentors i col·laboradors per assegurar l’èxit del projecte. Les instal·lacions disposen d’un total de 18 llocs de treball, tres sales de reunions i àrees comunes.

Text: Andorra Telecom