El Govern informa que amb l’entrada a l’any 2022 i des del passat 1 de gener ha entrat en vigor el Conveni entre el Govern del Principat d’Andorra i el Govern de la República de San Marino per evitar les dobles imposicions i prevenir l’evasió i el frau fiscals (CDI) en matèria d’impostos sobre la renda. Prèviament, el 31 de desembre, Andorra va notificar a la contrapart santmarinesa l’acompliment dels procediments establerts en la seva legislació interna necessaris per la seva entrada en vigor, mitjançant el depòsit de l’instrument de ratificació de dit conveni.

El CDI amb San Marino, que va ser signat pel ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, a San Marino el 24 de maig, en el marc de la visita oficial del cap de Govern Xavier Espot, ha de permetre impulsar les relacions comercials entre els dos petits estats. Unes relacions que s’han enfortit durant els darrers anys, especialment en el marc de les negociacions amb la UE per a la conclusió d’un Acord d’Associació, ja que tots dos països negocien junts, també amb Mònaco.

Així mateix, durant la visita del mes de maig, també es va signar un Conveni d’Amistat i Cooperació amb l’objectiu d’estrènyer encara més els vincles en àmbits com el turisme, la innovació o l’educació, entre d’altres, i un protocol sobre aspectes sanitaris que facilitarà la cooperació en situacions com l’actual crisi sanitària.

Amb l’entrada en vigor d’aquest CDI, Andorra ja disposa d’una xarxa de 9 CDI signats amb Espanya, França, Luxemburg, Liechtenstein, Portugal, els Emirats Àrabs Units, Malta i Xipre. Està pendent de signatura el conveni amb la República Txeca. Finalment, el CDI amb Hongria està pendent de ratificació per part de les autoritats hongareses.

Text i foto: Govern d’Andorra

Share This Story, Choose Your Platform!

Andorra Business
Author: Andorra Business

Andorra Business és l’agència de promoció i desenvolupament econòmic d’Andorra. Impulsar sectors clau per a la diversificació de l’economia, captar i acompanyar la inversió estrangera i local, donar suport a les empreses andorranes per ser més competitives, i facilitar l’aterratge al país de noves empreses, són algunes de les nostres prioritats.