La partida de 180.000 euros que ha destinat Actua per a la segona edició de les subvencions adreçades per a empresaris del país s’ha exhaurit aquest dimecres, 29 de maig. Totes les peticions rebran resposta per correu certificat. Aquests ajuts tenen per objectiu donar suport a la transformació de l’empresa andorrana, potenciar la seva competitivitat i facilitar processos d’internacionalització.

Fins al moment s’han rebut 71 peticions. L’import de la subvenció que s’atorgava era d’un màxim del 80% del cost dels serveis contractats (impostos no inclosos), amb un límit de 4.000 euros per beneficiari.

Primera edició de les #SubvencionsActua

Actua va llançar el mes de setembre de 2018 la primera convocatòria per al programa de subvencions per a la petita i mitjana empresa amb un import inicial de 190.000 euros. Com a conseqüència del gran nombre de peticions, es va ampliar la partida amb una dotació de 90.000 euros més. De les 141 sol·licituds, 88 es van aprovar i 53 van ser denegades per incompliment de les bases o esgotament de la partida econòmica prevista. El 24% dels projectes presentats estaven relacionats amb el sector del comerç i l’hostaleria, i el 10% amb empreses amb producte propi i distribució.

Els ajuts contemplaven la subvenció de la contractació d’una determinada tipologia de serveis que contribueixen a facilitar l’accés de l’empresa a la digitalització, la innovació, la internacionalització i l’emprenedoria, acompanyant la seva diversificació internacional i la seva presencia a l’exterior.

#SubvencionsActua

Subvencions Actua Empresa 2019