Andorra Business i Andorra Recerca+Innovació té el plaer d’anunciar els guanyadors de la primera edició del programa Andorra Sports Scale-Up, desenvolupat en col·laboració amb el Global Sport Innovation Center (GSIC) i amb el suport de SPSG Consulting (SPSG). Després de rebre més de 40 sol·licituds d’arreu del món, la junta d’experts ha seleccionat tres empreses prometedores de tecnologia esportiva. Les startups guanyadores són Qlac, Bobsla i Etelätär Innovation.

Qlac és una empresa polonesa que ha creat un sensor amb el qual l’entrenament dels esportistes, independentment del nivell, serà fàcilment mesurable amb una precisió desconeguda fins ara, mitjançant un sensor de la mida d’un rellotge.

Bobsla, d’Alemanya, desenvolupa vehicles elèctrics per a la inclusió de persones amb discapacitat als camps de neu. El giny de Bobsla inclou bateries de recanvi, estació de recàrrega i sistemes de mesura del temps. Perquè sigui operatiu només cal una petita superfície de neu (com ara 50 a 100 metres) i electricitat de 220 V.

Etelätär Innovation, empresa finlandesa amb seu a Andorra, s’especialitza a desplegar solucions d’orientació i seguiment de nova generació, de baix cost i de baix consum, i, a més, opera sistemes d’electromobilitat premium de 360º i processa bateries de liti EV per fabricar sistemes d’emmagatzematge d’energia.

Aquestes startups tindran accés a un programa d’escale-up de tres mesos que inclou continguts, sessions de mentoring i activitats relacionades amb l’emprenedoria i la innovació, la internacionalització en la indústria de l’esport, l’ecosistema d’Andorra, màrqueting i vendes, model de negoci, estratègia, finances i molt més.

Els mentors d’aquest programa són reconeguts experts de la indústria esportiva com:

  • Francisco Santolo, CEO Scalabl
  • Sebastián Lancestremère, Microsoft Sports Industry Managing Director
  • Carlos Canto, CEO, SPSG Consulting
  • Javier Sobrino, PhD, Managing Partner Aser Ventures
  • Andres Mercader, Co-founder Xeerpa
  • Raj Sambwani, APAC Lead, GSIC powered by Microsoft

El programa Andorra Sports Scale-Up té com a objectiu donar suport a les startups del sector de la tecnologia esportiva, donant prioritat a les solucions d’esports d’hivern i de muntanya. El programa és una gran oportunitat perquè l’ecosistema andorrà connecti amb startups innovadores i les ajudi a escalar internacionalment.

La convocatòria es va obrir el 9 de març i es va tancar el 14 d’abril, sent Espanya, els Estats Units i Andorra els països amb més sol·licituds presentades. El procés de selecció es va basar en sis criteris: innovació, impacte, escalabilitat, maduresa de l’equip, sostenibilitat i model de negoci.

El Programa Andorra Sports Scale-Up i els seus socis es comprometen a donar suport al desenvolupament de la indústria de l’esport i al seu potencial de creixement i innovació. Les startups seleccionades tindran accés a un programa únic que els ajudarà a fer créixer els seus negocis i a tenir un impacte positiu en la indústria de l’esport.

Share This Story, Choose Your Platform!

Andorra Business
Author: Andorra Business

Andorra Business és l’agència de promoció i desenvolupament econòmic d’Andorra. Impulsar sectors clau per a la diversificació de l’economia, captar i acompanyar la inversió estrangera i local, donar suport a les empreses andorranes per ser més competitives, i facilitar l’aterratge al país de noves empreses, són algunes de les nostres prioritats.