El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i el líder del Clúster d’Educació d’Actua, Ferran Costa, han presentat, aquest dimarts, 20 de desembre, la segona edició del projecte Tàndem, on estudiants del Centre de Formació Professional d’Aixovall (FP) tornen a treballar reptes relacionats amb el món de la innovació de la mà de professors, mentors i empreses andorranes. 

L’acte ha tingut lloc a l’Espai d’Innovació d’Andorra. Aquesta 2a edició presenta diverses novetats respecte a la prova pilot del curs passat, en la que van participar de manera voluntària 11 alumnes, dirigits per 5 docents, i amb la implicació d’una única empresa (Perfumeries Júlia). Així doncs, aquest curs 2017-2018, el projecte Tàndem es consolida i implica la totalitat dels alumnes del Centre de FP (61), que són tutelats per 11 professors, i que treballen reptes plantejats per les 3 empreses triades (Hotels Plaza, Dermandtek i Inlingua). 

Una altra novetat destacada d’aquesta segona edició, segons ha explicat el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, és que el projecte s’integra dins el currículum dels alumnes com un nou espai d’aprenentatge transversal que implica 2 hores lectives setmanals (alumnes i docents) més 1 hora de coordinació entre els docents. Eric Jover també ha ressaltat que el Tàndem treballa elements propis del sistema educatiu andorrà, com l’emprenedoria i la transversalitat, i involucra en cada projecte alumnes procedents de les diferents branques d’estudi que hi ha al Centre de Formació Professional d’Aixovall.

Pel que fa als reptes d’aquesta segona edició, el líder del Clúster d’Educació d’Actua, Ferran Costa, ha explicat que Dermandtek marca com a objectiu conscienciar a la població sobre la prevenció i de la necessitat de fer revisions per prevenir el càncer de pell; Hotels Plaza vol oferir una experiència regal personalitzada als seus clients, i Inlingua proposa la creació d’un projecte atractiu d’immersió lingüística durant els mesos de juliol i agost adreçat a adolescents.

Costa també ha destacat el rol d’Actua com a mediador entre les empreses i la formació professional i ha coincidit amb Jover en la consolidació del projecte que es va impulsar des del clúster d’Educació. Per a Ferran Costa “és un gran exemple de simbiosi entre el sector educatiu i l’empresarial”. En els propers mesos es coneixeran els projectes definitius treballats pels alumnes amb l’ajuda dels docents.