L’associació ACTinn, ha presentat aquest dimarts, 20 de novembre del 2018, la tercera edició de la Jornada INNTEC, que tindrà lloc el pròxim 27 de novembre, als cinemes Illa Carlemany. Sota el títol ‘Adaptació a la revolució digital’ s’ha preparat un programa de 13 ponències i 2 debats que, enguany, es desenvolupen en un format de doble sessió simultània, entre les 9 del matí i les 6 de la tarda, en dues de les sales dels cinemes.

La doble programació té la finalitat d’abordar el concepte de l’adaptació a la revolució digital des de dues perspectives diferents: una de tècnica i professional que, sota el títol TechTopics exposarà casos concrets, eines, i projectes basats en les noves tecnologies que ja s’apliquen a diferents sectors de l’activitat econòmica; i una segona, sota el títol SocialTopics més oberta a la població en general, que té la finalitat d’explicar, també a partir de casos concrets, l’impacte social i econòmic que les noves tecnologies ja tenen en el nostre dia a dia, així com les possibilitats que aquestes suposen per a les empreses però també per a les persones.

És per aquest motiu que el programa SocialTopics planteja ponències que analitzen aspectes com ara el paper de la dona en la revolució digital, l’impacte de les noves tecnologies a les llars a través de la domòtica intel·ligent controlada de del mòbil o com la intel·ligència artificial pot millorar i optimitzar els sistemes de treball de les empreses.

En el marc de l’eix SocialTopics, també podrem descobrir quins són els projectes que la iniciativa pública desenvolupa a través d’Actua i debatre a l’entorn d’un aspecte fonamental en l’objectiu d’incorporar les noves tecnologies a la societat: la gestió del talent. Aquest serà precisament l’eix de la taula rodona que es desenvoluparà al final de la tarda, abans de l’acte de cloenda, que anirà a càrrec del president d’ACTINN, Albert Moles.

El programa TechTopics, per la seva banda, comptarà amb ponents de primera línia que exposaran, en el marc de la jornada, casos d’èxit en diferents àmbits de l’activitat econòmica. Així, Inntec comptarà amb la participació de ponents com Fernando de la Rosa, que explicarà l’exitosa plataforma de formació online Foxize; Alejandro Lorenzo, d’Habiteo, que exposarà una de les eines de referència ara mateix al sector immobiliari; o Juan Ignacio Luque, de Crowland, que presentarà l’app Fresh Snow, del sector de la neu. El debat de la sala especialitzada estarà dedicat a la normativa legal que actualment regula la tecnologia Blockchain.

El president d’ACTinn, Albert Moles, ha presentat aquest dimarts en roda de premsa els eixos d’aquesta tercera edició de la Jornada Inntec que ha definit com la principal cita a l’entorn de la qual es debat sobre innovació a Andorra, amb un programa que porta fins al Principat els principals referents sobre el món digital. Bona mostra d’aquest fet n’és la presència de la presidenta d’Hispasat, Elena Pisonero, qui, juntament amb el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, obrirà l’esdeveniment amb l’acte inaugural que tindrà lloc a les 9 del matí.

Text: ACTinn