El Clúster d’Educació d’Actua ha celebrat aquest dimecres, 18 d’octubre, a l’Espai d’Innovació d’Andorra una sessió de treball on han participat representants d’una dotzena d’entitats. La sessió, encapçalada pel líder del clúster, Ferran Costa, ha servit per donar a conèixer a tots els membres com serà la segona edició del projecte Tàndem, on alumnes del Centre de Formació Professional d’Aixovall, mestres, mentors i empresaris treballen conjuntament.
 
A més, la directora de  l’escola  internacional d’hostaleria i gestió turística, Vatel, Roser Daban, ha informat de les línies d’actuació del centre. Per últim, s’ha fet una presentació de l’Escola de robòtica Loopa, a càrrec de la sòcia fundadora del centre, Elisabet Faura. També s’ha informat de les futures iniciatives previstes pel clúster.
 
Els assistents també han conegut les instal·lacions de l’Espai d’Innovació d’Andorra i els projectes que s’estan desenvolupant.
 
El Clúster d’Educació d’Actua
 
El clúster va néixer amb el propòsit de potenciar els projectes educatius i crear sinergies entre el sector públic i el privat. Des que es va crear ha ajudat a instaurar noves eines educatives a les escoles i ha col·laborat en la posada en marxa d’un postgrau d’estudis de muntanya, entre altres iniciatives.
 
Actualment treballa en un pla d’emprenedoria, juntament amb el Ministeri d’Educació i el Centre de Formació Professional, a fi de fomentar la creació de nous projectes a les empreses, amb la col·laboració dels professionals del sector educatiu, i a la vegada busca motivar l’esperit innovador dels alumnes i retenir el talent local.

Recordeu que formar part dels clústers d’ACTUA és gratuït.