L’ambaixadora d’Andorra a la Unió Europea, al Regne de Bèlgica, al Regne dels Països Baixos, al Gran Ducat de Luxemburg i a la República Federal d’Alemanya, Maria Ubach, ha destacat a Diplomat Magazine el rol de l’agència de promoció econòmica d’Andorra, ACTUA, en el procés d’obertura econòmica del Principat.

A la revista diplomàtica, la primera que fou creada als Països Baixos, l’ambaixadora explica el nou model econòmic d’Andorra, les diferents reformes fiscals, el turisme i el procés d’acostament a Europa com a factors clau per a millorar la competitivitat del país. Ubach destaca la innovació i els clústers, com a instruments clau per diversificar l’economia andorrana, creant sinèrgies entre el sector públic i el sector privat.

Tal com exposa l’ambaixadora, ACTUA és el programa que coordina totes les accions destinades a diversificar l’economia, donant suport als emprenedors andorrans i als inversors estrangers. La diplomàtica també ha recordat que l’any 2016 es van autoritzar a Andorra 627 demandes d’inversió estrangera que han suposat una inversió de 97 milions d’euros.

Actua Actua
Author: Actua Actua