El secretari d’Estat per a la Diversificació econòmica, Josep Maria Missé, ha presentat davant del púbic assistent a l’edició del South Summit que se celebra a Madrid, la transformació de l’economia andorrana i del model fiscal dut així com l’aposta per a la diversificació econòmica i l’obertura a la inversió estrangera.

Missé ha participat en aquest esdeveniment anual que reuneix a més de 7.000 assistents entre emprenedors i inversors i que representa una de les fites més importants de negoci d’Europa i Llatinoamèrica.

En la seva conferència, el secretari d’Estat ha relatat els canvis implementats a Andorra durant els darrers cinc anys, impulsant les polítiques enfocades a la diversificació econòmica i a atreure les inversions estrangeres, així com la posada en pràctica d’un model comparable i compatible. Missé s’ha referit a les possibilitats d’Andorra com a un país obert, dinàmic i atractiu a la inversió alhora que competitiu i homologat a les normes internacionals.

En la seva intervenció, el secretari d’Estat i president de la Fundació ActuaTech ha exposat els fruits de les estratègies iniciades en diferents sectors com el d’Esports, el d’Educació, i el de turisme de Salut i Benestar, a través dels seus clústers i els avenços en el desenvolupament de projectes en el sector de la innovació i la seva aplicació en les polítiques de sostenibilitat relacionades amb l’ensenyament, el turisme o el medi ambient. En aquest sentit, Missé s’ha referit especialment a la col·laboració amb el MIT per al desenvolupament de diversos projectes com són la construcció del BIG DATA i el desplegament de vehicle elèctric autònom.