Una quarantena d’empresaris andorrans han participat a la missió econòmica a Dubai que ha organitzat Andorra Business i la Cambra de Comerç Indústria i Serveis d’Andorra (CCIS), amb la col·laboració i participació de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i l’Empresa Familiar Andorrana (EFA). Professionals andorrans del sector del comerç, bancari, tecnològic, l’immobiliari, serveis empresarials els recursos humans i l’esquí, entre d’altres, formaven aquesta delegació que ha establert contactes amb empreses i professionals d’importants entitats dels Emirats Àrabs.

Segons ha explicat la directora d’Andorra Business, Judit Hidalgo, “hem preparat una missió empresarial enfocada a donar el màxim d’eines als participants per assolir un triple objectiu: analitzar “in situ” les oportunitats d’inversió i comercials que ofereixen els Emirats Àrabs, rebre experiències i suport a la internacionalització, i participar en la projecció del nostre país i entorn econòmic i social durant l’Expo de Dubai. El resultat no ha pogut ser més positiu”. Hidalgo també ha recordat que aquesta missió era multi sectorial i s’havia estudiat per a cada empresa que ho requeria, quines eren les oportunitats de negoci que millor s’adaptaven a la seva activitat. Per aquest motiu es va preparar una agenda individualitzada de contactes empresarials per aquelles empreses que ho volien i tenien oportunitats reals en el mercat. A part de les agendes individuals, part del grup ha fet visites conjuntes d’interès empresarial i econòmic per conèixer el país des d’aquest punt de vista.

Per la seva banda, la directora de la Cambra de Comerç Indústria i Serveis d’Andorra, Pilar Escaler, ha assenyalat que “estem molt satisfets per ‘interès de la missió comercial. Hem col·laborat per treballar una agenda de reunions empresarials pels participants que ho han sol·licitat i ens consta que han estat molt satisfactòries i profitoses. D’altra banda hem tingut l’oportunitar de mantenir una reunió amb el vicepresident de la Cambra de Dubai per establir caminis de col·laboració”.

Dimecres la delegació va visitar les instal·lacions de DP World i Jafda, un dels proveïdors líders del món de solucions logístiques intel·ligents, faciliten i permeten el flux comercial a tot el món i una de les zones franques d’empreses tecnològiques referència a la zona i l’SRTI Park, que té com a objectiu de desenvolupar i gestionar un ecosistema d’innovació dins d’una zona lliure on es promou la recerca i el desenvolupament, i dona suport a les activitats empresarials. Dijous la delegació va mantenir reunions de treball amb la Cambra de Comerç de Dubai i l’Oficina nacional d’inversió estrangera.

Pel que fa a aquest divendres s’ha presentat a l’Expo Universal de Dubai 2020 les oportunitats d’inversió, turístiques i d’innovació que ofereix davant un auditori ple en la seva totalitat. Posteriorment ha tingut lloc una sessió de treball empresarial bilateral.

La missió ha coincidit amb la celebració a l’Exposició Universal de Dubai del dia nacional d’Andorra que ha tingut lloc aquest divendres 28 de gener on s’han celebrat diverses presentacions de caire econòmic, d’innovació i turístic. També ha comptat amb la participació del Cap de Govern, Xavier Espot, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, el secretari d’Estat de Transformació Digital i Projectes Estratègics, César Marquina, i el director d’Andorra Recerca i Innovació, Marc Pons.

Share This Story, Choose Your Platform!

Andorra Business
Author: Andorra Business

Andorra Business és l’agència de promoció i desenvolupament econòmic d’Andorra. Impulsar sectors clau per a la diversificació de l’economia, captar i acompanyar la inversió estrangera i local, donar suport a les empreses andorranes per ser més competitives, i facilitar l’aterratge al país de noves empreses, són algunes de les nostres prioritats.