El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, han presentat aquest dimarts 8 de juny el naixement de tres noves marques: Andorra Business, Andorra Recerca i Innovació, i Andorra Digital. En aquest sentit Gallardo ha explicat que “avui presentem unes marques internacionalment més potents, de la mateixa manera que estan fent altres països, que neixen amb l’objectiu d’enfortir el posicionament d’Andorra en aquests tres pilars clau que són el model econòmic del país i el seu sector empresarial, el coneixement i la digitalització, i tot sota una estratègia d’optimització dels recursos, de millora de les sinèrgies i del potencial dels diferents equips de treball”.

Paral·lelament, el ministre ha informat que les noves marques engloben l’agència de promoció i desenvolupament econòmic d’Andorra (Andorra Business) fins ara coneguda com Actua Empresa, i la fundació recentment creada de la fusió de l’Institut d’Estudis Andorra (IEA), l’Observatori de la Sostenibilitat d’Andorra (OBSA) i Actua Innovació, sota el nom d’Andorra Recerca i Innovació. El projecte encarregat d’impulsar el programa de Transformació Digital d’Andorra es comunicarà amb el nom d’Andorra Digital.

Per la seva banda, la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha comentat que “la nova imatge servirà per comunicar de forma conjunta els diferents eixos històrics de recerca i innovació que ara quedaven dispersos entre diferents centres i marques alhora que ajudarà a projectar i posicionar internacionalment, amb una visió de marca país, els projectes d’Andorra, reforçant el sector de la Recerca i la Innovació com a sector estratègic i de posicionament de país”.

Andorra Business, un nou impuls als empresaris nacionals i internacionals

A la presentació també han participat el responsables de les noves marques. Judit Hidalgo ha explicat que els objectius d’Andorra Business són impulsar sectors clau per a la diversificació de l’economia, captar i acompanyar la inversió estrangera i local en sectors clau, donar suport a les empreses andorranes per ser més competitives a escala nacional i internacional, ser motor en la millora del sector públic i l’entorn microeconòmic, i facilitar l’aterratge al país de noves empreses. Hidalgo ha remarcat que Andorra Business també s’encarregarà de la promoció internacional d’Andorra com un destí d’inversió estrangera en els sectors estratègics.

Per a més informació: www.andorrabusiness.com

Andorra Recerca i Innovació, per generar coneixement i aportar solucions innovadores

Des d’Andorra Recerca i Innovació, Marc Pons, ha explicat que fruit de la fusió de les tres entitats, el treball se centrarà en generar coneixement sobre la realitat física i humana d’Andorra i sobre els

reptes actuals i futurs que afecten el país i el món, a més de transmetre el coneixement generat a la societat andorrana i a la comunitat internacional. També aportar solucions innovadores per al desenvolupament sostenible i la seva adaptació permanent a l’evolució social i tecnològica, i ajudar a la diversificar l’economia i el desenvolupament del coneixement mitjançant la prospecció i l’exploració de noves oportunitats en àmbits innovadors i tecnològics. A més també servirà de consell i suport científic, tècnic i estratègic a l’administració pública. Pons ha anunciat que en breu es presentarà amb més detall la nova institució i els seus eixos i accions que ja estan treballant.

Per a més informació: www.ari.ad

Andorra Digital, un pas ferm cap a la digitalització

David Vicente, d’Andorra Digital, ha explicat que el Principat té el repte d’abordar amb pas ferm la digitalització. També ha recordat que el Govern, de la mà de la Secretaria d’Estat de Transformació Digital i Projectes Estratègics, han elaborat un pla de transformació holístic que recull el conjunt d‘actuacions més importants a dur a terme durant els propers anys i de forma alineada amb la estratègia de país en termes de digitalització. Vicente, ha avançat que aquest pla es presentarà properament.

Per a més informació: www.andorra-digital.com