El clúster d’Educació de la Iniciativa Actua ha celebrat, aquest dijous al matí, la seva 12a sessió, que ha estat centrada en la presentació de projectes formatius que s’han materialitzat al Principat. Entre aquests, destaquen el postgrau en cirurgia refractiva i intraocular de Vallmedic Visió, el foment de la formació tecnològica de l’empresa Codelearn, l’escola internacional d’Hosteleria Vatel, i la formació financera de Financial Life Planning Institute.

El líder del clúster d’Educació, Ferran Costa, ha destacat un dels projectes que ja s’ha materialitzat, com és el postgrau en cirurgia refractiva i intraocular desenvolupat per Vallmèdic Visió en col·laboració amb la Universitat d’Andorra, i que és un exemple del potencial d’aquest sector al país.

A més, durant la sessió s’han conegut altres projectes relacionats amb l’educació, com és el de l’empresa Codelearn, que proposa un projecte ideat per introduir els infants en l’aprenentatge de la tecnologia. Els fundadors del projecte, que ja té centres a Barcelona i Manresa, Bernat Foj i Ramon Salvadó, han explicat que el seu mètode, basat en el computational thinking utilitza tècniques desenvolupades per institucions internacionals com el llenguatge Scratch.

Un altre projecte, ja establert a Andorra, és el de l’empresa Financial Life Planning Institute, que desenvolupa iniciatives formatives en matèria financera. L’assessor i soci de l’empresa, Jordi Pumarola ha explicat que l’objectiu és acostar l’oferta i assessorament financer a les necessitats dels clients, i ha destacat la importància de formar infants i adults sobre el sistema financer per fer prendre consciència de la importància de la planificació financera.

El sector turístic, clau al nostre país, també ha portat la presentació d’una iniciativa a nivell educatiu impulsada per l’escola internacional d’Hosteleria Vatel, amb un model de negoci consolidat a vint països arreu del món. L’objectiu és fomentar l’educació dirigida a l’àmbit turístic mitjançant una escola especialitzada de renom a Andorra. En aquest sentit, han definit el Principat com un país ideal per oferir formació dins d’aquest sector.

En aquesta 12a sessió han participat al voltant d’una trentena de membres del clúster que han tingut ocasió de compartir experiències i conèixer els projectes en curs.