La setena edició del projecte Tàndem d’Andorra Business, que té per objectiu implicar la comunitat educativa d’FP d’Andorra amb projectes innovadors que es desenvolupin a les empreses i potenciar el talent dels alumnes, s’ha presentat aquest dijous, 13 d’octubre, de la mà del ministre de Presidència, Economia i Empresa i president d’Andorra Business, Jordi Gallardo, i de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.

En aquesta edició hi participen 93 alumnes, la xifra més alta de totes les edicions, i 18 docents del centre d’Aixovall. Per primera vegada s’incorporen al projecte 39 alumnes i 6 docents de les branques socioeducativa i sanitària que s’afegeixen als 54 alumnes i 12 docents de la resta de branques. Aquest any a més, hauran de treballar els reptes que proposaran un total de 5 empreses (A les darreres edicions hi participaven només 3).

Les empreses que participen en aquesta edició son: Caldea, que planteja quina oferta i quins serveis innovadors haurien de tenir presents perquè el nou Caldea (Resort hotel i SPA) sigui atractiu per atraure parelles; Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVA), que vol aconseguir tenir més espectadors de la franja d’edat jove; Tècniques d’Avantguarda (TdA), que plateja com resoldre i gestionar la necessitat que té una persona d’un servei professional qualsevol a domicili; Centre mèdic Valira, que planteja com donar eines i recursos a famílies i al sector educatiu per prevenir possibles patologies visuals als menors de 6 anys; i HomeBox, que vol coordinar ciutadans del país i els seus clients per efectuar una mudança fent un bescanvi de competències professionals.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa i president d’Andorra Business, Jordi Gallardo ha destacat que “cada edició hi ha més alumnes, docents i empreses i és un projecte que els estudiants agafen amb moltes ganes. La part d’emprenedoria i innovació que busquem des d’Andorra Business es compleix amb escreix perquè a la vegada és un primer contacte amb aquest ecosistema”.

Per la seva banda, la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha assenyalat que “els reptes són necessitats reals que tenen les empreses i això ,és molt important perquè provoquen als alumnes les ganes de satisfer aquesta necessitat. Per tant són una gran motivació però a la vegada assumibles”.

A la presentació també hi han participat representants de Caldea, RTVA, Tècniques d’Avantguarda, Centre mèdic Valira i HomeBox.

Edicions anteriors

La primera edició de Tàndem va finalitzar el mes de maig del 2017, amb la presentació de tres propostes dels alumnes d’FP que donaven solucions diverses al repte plantejat per Perfumeria Júlia que consistia en analitzar el comportament dels clients per poder millorar les experiències als seus establiments. Finalment el projecte guanyador va ser una aplicació que permetia captar la informació dels clients gràcies a un mètode que combina tecnologia NFC, Wifi i Bluetooth. Van participar 11 alumnes, dirigits per cinc docents, i amb la implicació d’una única empresa, Perfumeries Julia.

A la segona edició de Tàndem els alumnes de formació professional van haver de fer front als reptes plantejats per les empreses: Dermandtek, amb l’objectiu de conscienciar a la població sobre la prevenció i la necessitat de fer revisions per prevenir el càncer de pell; Hotels Plaza, que volia oferir una experiència regal personalitzada als seus clients; i Inlingua que proposava la creació d’un projecte atractiu d’immersió lingüística durant els mesos de juliol i agost adreçat a adolescents. Finalment, d’entre els cinc projectes finalistes, el guanyador plantejava la creació d’una aplicació i un sistema de punts de fidelització que permet al client gaudir d’avantatges i activitats exclusives en les instal·lacions de l’hotel. En aquesta edició van participar la totalitat dels alumnes del Centre de FP (61), tutelats per 11 professors, i van treballar reptes plantejats per tres empreses.

La tercera edició del projecte Tàndem els estudiants d’FP van treballar els reptes d’innovació plantejats per Andorra Telecom, Gamma Management i VallmedicVision. L’equip guanyador va presentar un seguit de propostes per millorar les vendes de targetes de prepagament d’Andorra Telecom. El curs passat van participar 72 alumnes, tutelats per 12 docents, i els reptes van ser: Andorra Telecom demanava als alumnes treballar iniciatives per innovar en l’oferta de telefonia mòbil de prepagament per tal d’arribar a més clients; VallmedicVision volia idees per conscienciar la població andorrana per evitar l’ús abusiu de les pantalles digitals amb la finalitat de reduir la incidència de la miopia; i Gamma Management pretenia millorar la relació d’aquesta empresa de recursos humans amb els seus clients, que són empreses i candidats.

A la quarta edició van participar 68 alumnes i 12 docents del centre d’Aixovall que van treballar els reptes plantejats per Morabanc Andorra (Com aconseguir que anar al bàsquet sigui una opció d’oci prioritària per a la població d’entre 20 i 40 anys); Unicef (Com potenciar la col·laboració dels joves d’Andorra amb Unicef); i Vatel (Com poder fer que les professions del sector hostaler i turístic siguin més atractives pels estudiants del país).

A la cinquena edició van participar 80 alumnes i 12 docents que van treballar els reptes plantejats per Creu Roja Andorrana (Com ampliar la presència de la Creu Roja a nivell social al Principat); Vallnord (Com reduir la petjada ecològica de l’estació d’esquí de Vallnord); i Via Moda (Com reformular els processos interns de Via Moda per reduir la petjada ecològica).

A la sisena edició del projecte Tàndem van participar 91 alumnes del Centre d’FP, la xifra més alta de totes les edicions, tutelats per 12 professors, i van treballar reptes plantejats per les empreses Abast Global, que plantejava com atraure, retornar i retenir el talent a Andorra, Daguisa Hotels, que volia eliminar tots els plàstics en la gestió hotelera, i FEDA, repte guanyador, que volia fomentar els hàbits saludables dels treballadors de l’entitat.

Més informació sobre el Projecte Tàndem d’Andorra Business

Share This Story, Choose Your Platform!

Andorra Business
Author: Andorra Business

Andorra Business és l’agència de promoció i desenvolupament econòmic d’Andorra. Impulsar sectors clau per a la diversificació de l’economia, captar i acompanyar la inversió estrangera i local, donar suport a les empreses andorranes per ser més competitives, i facilitar l’aterratge al país de noves empreses, són algunes de les nostres prioritats.