El Govern ha aprovat aquest dimecres, a proposta del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, el Reglament de quota general de les autoritzacions de residència per a nòmades digitals i de les autoritzacions de residència per a participants en el programa per a emprenedors impulsat pel ministeri encarregat d’economia, conegudes com a visat emprenedor.

Així doncs, s’ha aprovat un contingent global de 100 places distribuïdes en 50 places per a nòmades digitals (aquelles persones estrangeres que per dur a terme el seu treball no requereixen disposar d’una ubicació geogràfica concreta i que utilitzen les telecomunicacions i la tecnologia) i 50 places pel visat emprenedor.

Es recorda que aquestes dues noves modalitats de residència al Principat d’Andorra es van regular per primera vegada mitjançant l’aprovació de la Llei 42/2022 de l’1 de desembre, de l’economia digital, l’emprenedoria i innovació que modifica la Llei 9/2012, del 31 de maig, de modificació de la Llei qualificada d’immigració. La nova normativa permet donar cobertura legal a les persones estrangeres que contribueixen al desenvolupament de l’economia digital, l’emprenedoria o la innovació al país.

Share This Story, Choose Your Platform!