Una aplicació que ofereix la possibilitat de fer un regal i gaudir d’una experiència més enllà de l’estada a l’hotel, pensada per a Hotels Plaza (una de les empreses participants), ha estat aquest dimarts, 10 d’abril, la guanyadora de la segona edició del projecte Tàndem, impulsat per Actua i el Govern d’Andorra.

Els alumnes del centre de Formació Professional d’Aixovall han treballat durant el curs idees innovadores amb empresaris, mentors i professors. El portaveu de Grup Tancat, que ha estat l’equip guanyador, Sergi Suárez, ha assenyalat que l’experiència ha estat “molt enriquidora” i espera que el projecte “pugui ser una realitat”.

A la presentació final dels projectes, que ha tingut lloc a l’auditori del centre de Formació Professional d’Aixovall, han assistit més d’un centenar de persones i ha estat presidit pel ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, el líder del Clúster d’Educació d’Actua, Ferran Costa, i la directora d’Andorra Desenvolupament i Inversió (Actua Invest in Andorra), Judit Hidalgo. Jover ha destacat que “el projecte Tàndem crea un vincle amb l’empresa (i promou valors com el treball en equip, la transversalitat, la creativitat, la innovació o l’emprenedoria intentant donar solucions a reptes reals”.

Per la seva banda, el líder del clúster d’Educació d’Actua, Ferran Costa, ha remarcat que “enguany el projecte Tàndem s’ha consolidat clarament, amb nombrosos projectes plenament realitzables que donen solucions a problemàtiques de les empreses” i ha afegit que “els alumnes veuen que els coneixements adquirits es converteixen en possibilitats reals dins del món professional” .

Els reptes

Enguany els alumnes de formació professional han tingut que fer front als reptes plantejats per les empreses Dermandtek, amb l’objectiu de conscienciar a la població sobre la prevenció i la necessitat de fer revisions per prevenir el càncer de pell, Hotels Plaza, que volia oferir una experiència regal personalitzada als seus clients, i Inlingua que proposava la creació d’un projecte atractiu d’immersió lingüística durant els mesos de juliol i agost adreçat a adolescents.

Finalment, d’entre els 5 projectes finalistes, el guanyador plantejava la creació d’una aplicació i un sistema de punts de fidelització que permet al client gaudir d’avantatges i activitats exclusives en les instal·lacions de l’hotel.
Els alumnes del projecte premiat gaudiran d’una a l’espai per a empreses i Start Ups tecnològiques i innovadores de Barcelona Tech City amb qui Actua te un acord de col·laboració.

Un Tàndem consolidat

La segona edició del projecte tàndem ha presentat diverses novetats respecte a la prova pilot del 2017, en la que van participar 11 alumnes, dirigits per cinc docents, i amb la implicació d’una única empresa. Aquest 2018 el projecte s’ha consolidat i ha implicat la totalitat dels alumnes del Centre de FP (61), tutelats per 11 professors, i han treballat reptes plantejats per tres empreses.

Tàndem, el projecte d’emprenedoria d’Actua amb alumnes d’FP

Tàndem és un projecte que s’emmarca en el Pla Estratègic de Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà (PERMSEA) que ha impulsat Actua i el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra. Respon a la necessitat de desenvolupar un model propi que fomenta la innovació i l’esperit emprenedor en l’àmbit de l’FP al país. Consisteix en introduir espais d’aprenentatge a tra­vés dels quals empreses i entitats col·laboradores es troben amb el Centre de Formació Professional d’Aixovall per generar valor econòmic i social. Tàndem és, de fet, una comunitat d’innovació oberta on professionals, do­cents i estudiants interactuen per donar resposta a reptes reals i significa­tius presents a les empreses i a la societat andorrana en general.

La primera edició de Tàndem va finalitzar el passat mes de maig del 2017, amb la presentació de tres propostes dels alumnes d’FP que donaven solucions diverses al repte plantejat per Perfumeria Júlia que consistia en analitzar el comportament dels clients per poder millorar les experiències als seus establiments. Finalment el projecte guanyador va ser una aplicació que permetia captar la informació dels clients gràcies a un mètode que combina tecnologia NFC, Wifi i Bluetooth.

Actua Actua
Author: Actua Actua