Una vintena d’empresaris xinesos han participat, aquest divendres, a la jornada Andorra – Xina per establir sinèrgies i llaços comercials entre ambdós països. La sessió s’emmarca en la visita de l’ambaixador xinès, Lyu Fan, que es va reunir aquest dijous amb el cap de Govern, Antoni Martí, i amb els ministres d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i de Turisme i Comerç, Francesc Camp.

La jornada empresarial s’ha inaugurat amb el discurs del ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que ha donat la benvinguda als participants. El ministre ha recordat les bones relacions institucionals entre ambdós països, i com s’han enfortit en els darrers anys. A més, ha indicat que la intenció és que puguin incrementar-se els intercanvis comercials entre ambdós països.

Tal com ha recordat el ministre Saboya, les importacions procedents de la Xina ja suposen el 4% del total d’importacions a Andorra, superant els 40 milions d’euros.

De fet, la intenció de les reunions celebrades aquest divendres és que les empreses estrangeres participants puguin conèixer el país, els seus atractius, i també empresaris del país que els puguin ajudar o amb qui puguin establir sinèrgies.

És en aquest marc que el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha fet una exposició on ha presentat el país a la delegació visitant i ha assenyalat les particularitats i els esforços realitzats en el marc de la iniciativa Actua per a la diversificació econòmica.

L’ambaixador xinès, Lyu Fan, ha manifestat la seva satisfacció per poder visitar el Principat i per participar en la jornada empresarial, així com per “sentir l’esperit festiu” que impregna el país amb la celebració dels esdeveniments amb motiu de l’any nou xinès.