Andorra Turisme i Branding Gestió Esportiva, filial de Win Sports Factory a Andorra, han presentat aquest dimecres 15 de febrer la tercera edició dels Andorra Outdoor Games que se celebrarà els dies 22 i 23 de juliol i tindrà com a punt neuràlgic Naturlandia. L´Andorra Outdoor Games compta amb tres disciplines: l´Andorra triatló, L´Andorra Trail Pic Negre i l´Andorra Challenge MTB. L´objectiu d´aquesta edició és arribar als 2.000 esportistes en aquestes tres proves.

Després de dues edicions, Andorra Turisme i l’empresa organitzadora Branding Gestió Esportiva, filial de Win Sports Factory a Andorra van signar un acord de col·laboració l´any passat de manera que aquest esdeveniment està assegurat fins l´edició del 2018.

L´èxit dels Andorra Outdoor Games es basa en proposar diferents proves esportives que combinen exigència, desnivell i paisatges espectaculars. A part de la competició pròpiament esportiva, també es programaran un seguit d´activitats paral·leles i a més, els participants i acompanyants podran gaudir durant tot el mes de juliol del nou espectacle Scalada Stelar del Cirque du Soleil o de l´àmplia oferta d´activitats per a tota la família a Naturlandia.

Tres disciplines

Únic al calendari, l’Andorra Triatló repta al triatleta a nedar 1.000 metres en un llac d’alta muntanya (Llac d’Engolasters), afrontar un duríssim segment de ciclisme de 36 km amb un port de 1a categoria (La Rabassa), i córrer 9 km a 2.000 metres d’altitud en a Naturlandia.

L’Andorra Trail Pic Negre es presenta en tres distàncies diferents;: 16 km (650 m de desnivell positiu), 23 km (1.350 m de desnivell positiu) i 33 km (2.000 m de desnivell positiu). Enguany es canvia el recorregut, i en aquesta edició el traçat transcorrerà íntegrament per territori andorrà. En la seva distancia més llarga, passarà per la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

Pel que fa a la bicicleta de muntanya, l’Andorra Challenge MTB proposa dues distàncies: 90 km amb 2.900 m de desnivell positiu i 50 km amb 1.900 m de desnivell positiu.