Coincidint amb la celebració dels 25 anys de l’establiment de relacions diplomàtiques entre la Xina i Andorra, el Govern i Actua han organitzat, aquest dilluns 1 de juliol, una jornada empresarial on han pres part representants governamentals i professionals del sector econòmic d’ambdós països.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha estat l’encarregat d’iniciar la jornada i ha destacat la importància d’enfortir les relacions entre els dos països.Gallardo també ha valorat que “les relacions entre Andorra i la Xina, després de 25 anys, estan més que consolidades”. 

Per la seva banda, l’ambaixador de Xina al Principat d’Andorra, Lyu Fan, ha destacat les excel·lents relacions amb Andorra i ha recordat que Xina va ser un dels primers països en signar un acord bilateral amb el Principat. En quant als intercanvis comercials, ha informat que l’any passat van augmentar les exportacions amb Andorra en un 40,7% i les importacions en un 49%, “unes dades que mostren que el ritme de creixement és ràpid i té un gran potencial”. Fan també ha pronosticat que aquestes trobades “ajudaran les dues parts a estudiar possibles noves oportunitats d’inversió i cooperació”.

La directora d’Actua Empresa, Judit Hidalgo, ha explicat les oportunitats de negoci a Andorra, destacant el potencial del país en projectes d’innovació. A tall d’exemple ha explicat els treballs que s’impulsen des d’Actua, com el Data Hub Andorra, l’anàlisi de temes relacionats amb la muntanya, el laboratori de drons i les col·laboracions amb entitats de prestigi internacional com el Massachusets Institute of Technology (MIT) i Google. També ha explicat altres projectes que es desenvolupen conjuntament amb entitats andorranes com l’OBSA, el CENMA i l’Institut d’Estudis Andorrans, sense oblidar la tasca dels clústers.

La d’aquest dilluns, ha estat la tercera trobada empresarial entre Xina i Andorra amb l’objectiu de promoure les relacions comercials. A les presentacions també han participat representants de Grandvalira i Vallnord, que han explicat, entre d’altres, com ha estat l’organització dels grans esdeveniments d’aquest 2019, com la Copa del Món d’Esquí i de BTT.
 
52 reunions entre empresaris andorrans i xinesos
 
La jornada ha començat a les 9 hores amb diverses reunions de negoci bilaterals (B2B) on han participat professionals de nou empreses xineses, com Air China, Huawei i China Construction Bank, que han mantingut trobades individuals, d’uns 20 minuts de durada, amb representants de 13 empreses del país. Les sessions de treball s’han celebrat en un cèntric hotel de la capital i s’han perllongat fins les 11 hores.

 

Actua Actua
Author: Actua Actua