Matins d’Actua – La màquina de les idees, el disseny com a sistema per innovar

Loading Events

Ens trobem en una societat cada dia més diversa i canviant, on les empreses i les institucions requereixen de mecanismes d’adaptació i sobretot de generació de noves solucions.

La cultura del disseny i els seus mecanismes de treball i creació ens acosten a un nou futur, més enllà de la forma i la funció, en plena era de les emocions. Ho fan pivotant en dos eixos:

  • Com obtenir informació a través de l’aplicació de les noves tecnologies. Estaríem parlant de la famosa indústria 4.0, per exemple la fabricació additiva, que més que una revolució és una realitat.
  • Una necessitat creixent d’involucrar els usuaris en la concepció d’unes solucions cada vegada més híbrides, productes / serveis.

La innovació és el que impulsa el món. És el que permet noves solucions contra les malalties o ens fa la vida més fàcil, més eficient i més agradable. Tanmateix, la innovació no passa per si sola. Es necessita un catalitzador, i un dels catalitzadors més robustos que tenim és el disseny que ens permet fer crèixer una idea des de la seva simple comprensió cap a un producte o servei tangible i comercial. El disseny proporciona l’enfocament i l’estructura que la innovació necessita.

En definitiva, visualitzarem les capacitats del disseny per provocar solucions innovadores en tots els àmbits, reconeixent el seu paper vital en el canvi de model econòmic del nostre país.

Ponents

Xavier Majoral – Sóc Enginyer de Disseny de Producte i industrial (GEDiDP) per la Universitat de Girona amb més de 15 anys d’experiència com a dissenyador i desenvolupador de negocis relacionats amb la creativitat, innovació i la cadena de valor. Com a soci cofundador de Stimulo, agència de disseny i innovació, he tingut l’oportunitat de gestionar l’oficina de Stimulo en Guangzhou, Xina, que m’ha permès una visió global en termes d’estratègia de disseny i Project management en col·laborar amb empreses globals de Turquia, l’Índia o Austràlia. Actualment sóc el coordinador del projecte H2020 SPARK de la Comunitat Europea, entorn de la Realitat Augmentada per fomentar la co-creativitat entre els dissenyadors i els usuaris finals.

Xavier Mora – Co-Fundador i Director Creatiu de diverses empreses com BAG Disseny Studio SL o l’editora d’objectes Livingthings. Amb un trajectória de 18 anys d’experiènica ha desenvolupat projectes en disseny de producte, branding, interiorisme tan per entitats públiques com privades, obtenint el reconeixement en nombrosos premis internacionals, com els Red Dot Awards, German Design Awards, New York InteriorsAwards o WIN Awards a Londres, entre d’altres. Des de fa 4 anys és professor de la Universitat Elisava de Barcelona, a més de ser professor del Màster en Procés Creatiu dirigit per Ferran Adrià des de El Bulli Foundation. Al llarg de la seva carrera ha desenvolupat un especial interés per projectes creatius compromesos amb l’entorn i la societat.

Comparteix aquest esdeveniment

Go to Top