El proper 16 de març obrirà el Museu Thyssen Andorra, la primera seu internacional que comptarà amb un espai expositiu de 250 metres quadrats que només acollirà exposicions temporals. L’exposició « Escenaris » serà la primera que es podrà contemplar i inclou 26 quadres de la col·lecció i l’arxiu Carmen Thyssen.

Sota la direcció artística i de conservació de Guillermo Cervera, la tercera seu del Museu Thyssen (després de la de Madrid i Màlaga) estarà ubicada a la planta baixa de l’edifici històric de l’Hotel Valira d’Escaldes-Engordany i « complementarà i diversificarà l’oferta cultural » del país, segons ha comentat el mateix Cervera aquest dijous 19 de gener a Fitur Madrid.

Pel que fa a « Espais » serà una mostra que explicarà els segles XIX i XX en pintura, dos segles que són « una part important » de la col·lecció Carmen Thyssen i inclourà obres de Ramon Casas, Anglada Camarasa, Gauguin i Richard Estes. La llista final s’oferirà en una data més propera a la inauguració del centre museístic.

El Museu Thyssen Andorra, com ha explicat també el seu director artístic, només acollirà exposicions temporals amb una durada d’11 o 12 mesos a causa del perfil turístic andorrà: « A Andorra hi ha molt moviment de turistes i així donem la possibilitat que vingui més gent. Per això no hi haurà part fixa « .

I per què a Andorra?

En paraules del nebot de la baronessa crear aquest museu té una part « romàntica » per a Carmen Thyssen, ja que es tracta de lloc on vivia el seu únic germà i on han « passat » molts moments.
Andorra compta en l’actualitat amb 18 museus, i la incorporació del Thyssen era, segons ha manifestat el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, « alguna cosa que necessitava per donar una oferta més global ».

Actua Actua
Author: Actua Actua