El proper 16 de març obrirà el Museu Thyssen Andorra, la primera seu internacional que comptarà amb un espai expositiu de 250 metres quadrats que només acollirà exposicions temporals. L’exposició “Escenaris” serà la primera que es podrà contemplar i inclou 26 quadres de la col·lecció i l’arxiu Carmen Thyssen.

Sota la direcció artística i de conservació de Guillermo Cervera, la tercera seu del Museu Thyssen (després de la de Madrid i Màlaga) estarà ubicada a la planta baixa de l’edifici històric de l’Hotel Valira d’Escaldes-Engordany i “complementarà i diversificarà l’oferta cultural” del país, segons ha comentat el mateix Cervera aquest dijous 19 de gener a Fitur Madrid.

Pel que fa a “Espais” serà una mostra que explicarà els segles XIX i XX en pintura, dos segles que són “una part important” de la col·lecció Carmen Thyssen i inclourà obres de Ramon Casas, Anglada Camarasa, Gauguin i Richard Estes. La llista final s’oferirà en una data més propera a la inauguració del centre museístic.

El Museu Thyssen Andorra, com ha explicat també el seu director artístic, només acollirà exposicions temporals amb una durada d’11 o 12 mesos a causa del perfil turístic andorrà: “A Andorra hi ha molt moviment de turistes i així donem la possibilitat que vingui més gent. Per això no hi haurà part fixa “.

I per què a Andorra?

En paraules del nebot de la baronessa crear aquest museu té una part “romàntica” per a Carmen Thyssen, ja que es tracta de lloc on vivia el seu únic germà i on han “passat” molts moments.
Andorra compta en l’actualitat amb 18 museus, i la incorporació del Thyssen era, segons ha manifestat el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, “alguna cosa que necessitava per donar una oferta més global”.