Diferents membres de la iniciativa Actua es van reunir el passat dimecres 16 de setembre amb l’Agència Madeeli, l’Agència per al Desenvolupament Econòmic, de l’Export i de la Innovació de Midi-Pyrénées. La delegació andorrana, estava formada per la directora de l’Agència de Desenvolupament i Inversió, Imma Jimenez, i la representant del Ministeri d’Afers Exteriors, Anna Estel.

L’objectiu de la reunió era donar continuïtat a la missió econòmica que va tenir lloc el passat dia 8 de juliol a Tolosa, entre Andorra i la regió francesa de Midi-Pyrénées. Aquesta jornada es va organitzar de forma conjunta entre el Govern d’Andorra, Actua, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra, la regió de Midi-Pyrénées i Madeeli. Fruit d’aquesta trobada empresarial, els dos territoris van manifestar la voluntat conjunta de crear lligams a través d’iniciatives i de projectes concrets.

La reunió va permetre de posar en comú projectes concrets vinculats a la innovació que s’estan duent a terme a Andorra en el marc del desenvolupament del projecte Smart Country. La delegació andorrana va posar especial relleu en les col·laboracions que s’estan duent a terme amb el Massachusetts Institute of Technology (MIT) pel desenvolupament d’un “bigdata” i l’empresa Google per posicionar tota l’oferta comercial d’Andorra de forma virtual.

Un altre dels aspectes que es va treballar durant la reunió és veure en quina mesura té cabuda la participació d’empreses franceses en els projectes que s’estan desenvolupant actualment a Andorra.

Finalment també es va treballar per facilitar els contactes entre els clústers d’Andorra i la regió de Midi-Pyrénées. Aquests mateixos representants han estat convidats a assistir al proper clúster d’innovació que tindrà lloc el dia 24 de setembre al complexe esportiu i sociocultural d’Encamp.