La tercera jornada del VII Congrés Educació i Entorn: Emprenedoria a La Seu d’Urgell va comptar amb la participació del secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé.

Missé, com a director de la iniciativa Actua, va ser un dels convidats de la taula rodona celebrada aquest dissabte que va girar al voltant dels projectes educatius per impulsar l’emprenedoria.  La seva intervenció va estar centrada en l’aposta de la iniciativa Actua pels clústers com a eina de diversificació econòmica i en com, combinada amb l’obertura al capital estranger, ha esdevingut un pol d’atracció per als emprenedors.

Missé va explicar diverses iniciatives impulsades des d’Actua per aconseguir que Andorra esdevingui un lloc interessant per als emprenedors. Entre altres accions, Missé va destacar el fet de posar a disposició de les empreses infraestructura pública per reduir la inversió inicial en el desenvolupament del projecte empresarial i va citar explícitament el lloguer de quiròfans a operadors privats, una operació que suposa un benefici per a les dues parts.

Conjuntament amb Missé, van participar en la taula rodona el cap àrea TAC del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Jordi Vivancos, que va presentar el Programa mSchools; la subdirectora de l’àrea d’acció educativa de la Fundació la Caixa, que va parlar del Caixalab experience; Eduard Sans, representant de la Fundació Barça Kids que va introduir els Projectes Joves Solidaris/Barça Kids; i la directora de la Fundació Junior Achievement, que va presentar els projectes de l’entitat.

L’acte, que va estar moderat per la corresponsal de TV3, Anna Figuera, i que es va dur a terme al Centre Tecnològic de la Seu, va comptar amb la presencia de més de 90 persones.