La Iniciativa Actua ha posat en marxa, en col·laboració amb l’empresa multinacional Google, una iniciativa per convertir Andorra en el primer país amb tot el seu comerç dins del Google Bussiness Photos.

Es tracta d’una extensió del Google Street View que permet el internauta visualitzar i navegar per l’interior del comerç amb una visió panoràmica de 360 graus. La presentació ha tingut lloc aquest matí de la mà del ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, i del secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé.

La Iniciativa Actua ha obtingut l’acreditació oficial de Google i es farà càrrec de realitzar les fotografies, tractar-les informàticament i pujar-les a la xarxa gratuïtament pels comerços. Sense aquesta acord hauria estat necessari que cada establiment hagués contactat amb Google i hagués hagut de fer-se càrrec del cost de les fotografies i muntatge.

Actua s’ha encarregat igualment de formar i acreditar els fotògrafs contractats dins del programa de treball temporal en benefici de la col·lectivitat. Un total de quatre professionals distribuïts territorialment treballaran durant els pròxims sis mesos per fer el projecte realitat.
En la presentació d’ahir ja es va fer la primera demostració de la potència de la nova eina a través d’un recorregut virtual per la oficina comercial d’Andorra Telecom.

Josep Maria Missé ha explicat els avantatges derivats del Google Business Photos com són la presència digital en la principal eina de mapes, difusió del negoci a través de nous canals i permet la interacció amb els clients.

I pel que fa als avantatges específics per als establiments del país, s’ha citat durant la presentació la millora del comerç en l’entorn virtual, que aporta un element diferenciador respecte els altres mercats i la potenciació de la marca Actua i de l’smart country.

El ministre de Turisme i Medi ambient s’ha mostrat molt satisfet pel fet que Google consideri Andorra “un país de referència” a la seva estratègia a nivell internacional. En aquest sentit, el secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica ha remarcat que el Principat serà “el primer país on realment hi haurà una introducció de tot el petit comerç” dins aquesta eina tecnològica, sense deixar de banda també els comerços de major dimensió.

Camp ha recordat la recent presa d’imatges als dominis esquiables a través del Google Snow Mobile, que seran accessibles a la xarxa en els pròxims mesos i que permetran continuar avançant en la promoció de la imatge d’Andorra iniciada ja amb la introducció l’any passat del Google Street View.