Una cinquantena d’empreses i professionals de l’àmbit esportiu s’han donat cita avui per unir els seus coneixements i la seva experiència amb l’esport i poder participar en el que és el primer workshop del clúster d’esports de la iniciativa Actua.

El secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, ha estat l’encarregat d’inaugurar el clúster d’Esports. En la seva compareixença ha explicat els objectius que es volen assolir en el marc de l’esport com són: l’aprovació de la nova llei de l’esport, la formació adequada i competent del personal tècnic i l’aprofitament de les infraestructures esportives que tenim al país.

Seguidament la directora de la iniciativa Actua, Imma Jiménez, ha explicat la dinàmica i l’evolució dels clústers existents i les sinergies amb aquest nou clúster d’esports.

La sessió de treball ha comptat amb professionals i empreses tals com: Grandvalira, Vallnord, Andorra Turisme i diverses federacions. També ha comptat amb esportistes com Oscar Casal, professional de les curses de muntanya, i Laura Soulié, ex corredora professional d’esquí de fons.

La sessió ha estat conduïda pels líders del clúster, Laurence Lestang i Gorka Aixàs, que han explicat els objectius del mateix, així com tota la cadena de valor que comporta el món de l’esport en el nostre país.

D’aquests objectius han sortit les accions que es duran a terme en les successives sessions; accions tals com la creació d’un calendari únic d’esdeveniments, potenciar la marca Andorra com un referent de turisme d’esports i ajudar a les empreses del país i esportistes a internacionalitzar-se i créixer.

Ha tancat la sessió el secretari d’Estat per la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, que ha remarcat la importància d’aquest nou clúster en un país de l’esport i la natura con és Andorra, i ha reiterat el compromís de l’administració per ajudar a eliminar les barreres i potenciar les oportunitats de desenvolupament del sector.

Actua Actua
Author: Actua Actua