Establir i concretar la col·laboració per posar en funcionament un sistema de càlcul i monitoratge a la llar, aplicat a usuaris del Servei d’Atenció Domiciliària, és l’objectiu del conveni que s’ha signat avui entre el Comú de la Massana i Andorra Telecom.La prova pilot del projecte “Monitoratge a la llar”, en el marc del projecte  Smart Country i de la Iniciativa Actua, es realitzarà amb una usuària del SAD de la Massana que viu sola i que té la família fora del país.

La prova pilot consistirà en la instal·lació de diversos sensors que enviaran senyals a una plataforma per conèixer els moviments de la persona i detectar qualsevol situació de perill. En cas d’alarma, s’enviarà un senyal a la família de la usuària i als tècnics del SAD. Els sensors seran poc visibles per evitar molèsties a la persona que porta una vida independent. Aquests aparells dectectaran per exemple, alteracions en la temperatura a la cuina, la humitat del bany, possibles convulsions o caigudes de la usuària.

“Aquest és un pas molt important per Andorra Telecom perquè es tracta d’aplicar a la realitat el que hem estat provant al laboratori i a més és un projecte amb una gran connotació humana”, ha afirmat el director de la parapública, Jordi Nadal.


El conveni ha estat signat pel cònsol de la Massana, David Baró, i el ministre d’Economia i Territori i president del Consell d’Administració d’Andorra Telecom, Jordi Alcobé, que han destacat la vessant social del projecte.

“En aquest projecte es posa la tecnologia al servei de la comunitat.

Aquesta prova pilot és una bona noticia perquè significa un pas endavant cap a la millora del benestar de la gent gran o de les persones amb mobilitat reduïda que passen llargues estones soles a casa”, ha afirmat David Baró. El ministre Jordi Alcobé ha afegit que “si se supera amb èxit aquest pas, aquest sistema de monitoratge es podrà plantejar a usuaris de tot el país. Continuem treballant dins el projecte d’Smart Country, des d’Actúa, per aplicar la tecnologia a altres sectors”.

La prova pilot es posarà en marxa aquesta mateixa setmana i durant tot el procés es garantirà la privacitat de les dades personals de la usuària que participa en el projecte.