La parròquia es vol convertir en el centre on desenvolupar projectes tecnològics.

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, i el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i president de la Fundació ActuaTech, Josep Maria Missé, han signat aquest divendres al matí un conveni de col·laboració per a la promoció de la innovació i la tecnologia a la parròquia d’Escaldes-Engordany.

En aquest sentit, cal recordar que la Fundació ActuaTech va establir un conveni de col·laboració amb el MIT (Massachusetts Ianstitute of Technology), considerada una de les millors universitats d’enginyeria del món.

L’objectiu d’aquesta col·laboració és que Escaldes-Engordany esdevingui el centre on desenvolupar projectes que permetin introduir eines i tecnologies que ajudin tant a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes, com a l’experiència dels milers de turistes que visiten la parròquia i, que a més, potenciïn la innovació i l’emprenedoria en l’àmbit de la diversificació econòmica.

De la mateixa manera, la voluntat d’aquest acord també inclou la recopilació de dades multisectorials que permetin crear nous models d’innovació, desenvolupar conceptes d’innovació urbana que permetin posicionar la parròquia com a destinació reconeguda per provar tecnologia, implementar projectes d’impacte i d’interès per a la parròquia que permetin atreure agents d’indústries especialitzades o facilitar l’execució de proves que validar el funcionament dels projectes.

El darrer aspecte que inclou aquesta col·laboració és la difusió del coneixement generat en els projectes desenvolupats per ActuaTech mitjançant l’organització de conferències, tallers o altres esdeveniments.

Una col·laboració que queda ja palesa aquests dies amb les Jornades de la Innovació i Noves Tecnologies que se celebren íntegrament a la parròquia d’Escaldes-Engordany. Perquè aquests projectes puguin esdevenir una realitat el Comú d’Escaldes-Engordau es compromet a facilitar, a ActuaTech i als seus col·laboradors els serveis necessaris, permetre el desplegament dels projectes ens zones i espais de la parròquia, prèviament convinguts, així com permetre el recull de les dades o informació resultant. Per la seva banda, ActuaTech facilitarà a la corporació escaldenca el coneixement generat pels projectes a fi que el Comú pugui enriquir-se’n i aplicar-ho. Per últim, també es farà partícip al Comú de les possibles accions comunicatives que se’n desprenguin dels projectes.

Vivand acull aquest dissabte la primera prova pilot del Persuasive Electric Vehicle Prova de la bona col·laboració entre la parròquia escaldenca i la Fundació ActuaTech és que aquest mateix dissabte 24 de setembre a les 10h, Vivand serà l’escenari de la primera prova pilot a Europa del Persuasive Electric Vehicle (PEV), un prototip de vehicle autònom desenvolupat per part dels científics i investigadors del MIT. El PEV és un tricicle autònom desenvolupat pel MIT per solucionar els estils de vida sedentaris i proporcionar un mitjà de transport energèticament eficient.

Actua Actua
Author: Actua Actua