ACTUA ha organitzat aquest divendres una jornada de treball amb joves emprenedors, inversors i el cos diplomàtic nord-americà, en motiu de la visita de l’ambaixador dels Estats Units per Andorra, James Costos. En la seva intervenció, Costos ha explicat les diferents accions que s’estan duent a terme des de l’ambaixada dels Estats-Units per fomentar l’emprenedoria. A tall d’exemple, ha fet esment a l’In3, que és un esdeveniment que reuneix les empreses més influents del sector de la innovació juntament amb inversors i institucions, organitzat per l’ambaixada d’Estats Units a Madrid i la Chamberí Valley Association.
Per la seva banda, el secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, ha explicat el treball que realitza ACTUA per fomentar la inversió estrangera i l’emprenedoria. A més ha fet referència al disseny del programa d’incentius per a companyies startups, que té per objectiu facilitar la seva implantació a Andorra. També s’ha referit a d’altres projectes ja en marxa, com en matèria d’educació, la creació de la xarxa de comunitats d’innovació en FP (FP Hubs) que afavoreix el contacte entre empresaris i estudiants de Formació Professional, per fomentar la innovació i el talent dins de les empreses.
Pel que fa als joves emprenedors i inversors han aprofitat la jornada de treball per intercanviar experiències. En matèria d’innovació s’han tractat diversos temes com els avantatges d’invertir i residir al país, consells sobre com iniciar un projecte emprenedor, principals casos d’èxit i iniciatives per atreure emprenedoria.