El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, i el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, han presentat aquest matí el Google Snow Mobile de les estacions d’esquí andorranes, un projecte fruit de la col·laboració de la Iniciativa Actua i de l’empresa Google, que es fa càrrec del cost del projecte.
El Google Snow Mobile, una extensió del Google Street View, permet recórrer virtualment Grandvalira, Vallnord i Naturlàndia.

L’aplicació, que ja es accessible des d’avui, converteix Andorra, juntament amb l’esmentat Street View i el Google Business Photos, en un dels països amb major cobertura en la xarxa d’imatges de Google.La implementació de l’Snow Mobile evidencia les excel·lents relacions entre el Govern i l’empresa Google. Fins ara, tan sols sis països disposaven d’estacions en aquesta plataforma (Suïssa, Àustria, Noruega, Suècia, Estats Units, i Canadà). Des d’aquest divendres s’hi sumen camps de neu d’Espanya, França, Itàlia i Portugal. En tot cas, tal i com ha destacat Camp, Andorra esdevé el primer país amb presència, tot i que en alguns casos parcial, de tots els dominis esquiables i ho ha emmarcat en totes les accions destinades a convertir el país en un smart country.

El ministre Camp ha subratllat la importància de la presència en la plataforma de Google en “un moment en que cada cop més visitants busquen informació o compren la destinació a través d’internet”. Alhora, ha subratllat que la iniciativa complementa els esforços que fan les estacions “per estar connectades al món”.
La compareixença de premsa ha comptat amb la presència del director general de Vallnord, Martí Rafel, del director de Màrqueting de Grandvalira, Alfonso Torreño, i de la directora comercial de Naturlàndia, Vicky Grau. Les estacions han valorat de manera molt positiva la iniciativa que va especialment dirigida “als que encara no ens coneixen”, com ha subratllat Grau.

Torreño ha reforçat en la seva intervenció la imatge de modernitat i innovació que aporten, mentre que Rafel ha remarcat que les estacions fa temps que treballaven perquè les seves instal·lacions poguessin ser visitades virtualment i que l’acord del Govern amb Google “ha estat com un regal del cel”.
El secretari d’Estat de Diversificació Econòmica ha aprofitat la roda de premsa per fer balanç de l’evolució del Google Business Photos que ja compta amb 737 establiments fotografiats, 674 dels quals ja són consultables on line.