La iniciativa ACTUA amb col·laboració de l’ambaixada d’Espanya a Andorra, han organitzat aquest dimarts la conferència sota el títol “Marca Espanya: la realització d’una idea” a càrrec del director de l’Oficina de l ’Alt Comissionat del Govern per la Marca Espanya, Rafael Conde de Saro.

Marca Espanya es va fundar l’any 2012 amb l’objectiu de millorar la imatge de país dins i fora de les fronteres. La creació de l’Alt Comissionat del Govern per a la Marca Espanya, va servir per instituir l’òrgan que planifica i coordina les actuacions encaminades a promocionar aquesta marca. Conde de Saro ha explicat quina ha estat l’experiència i quin impacte ha tingut des de la creació de la marca. La iniciativa ACTUA ha considerat aquest exemple com un bon punt de partida per entendre els elements que configuren una marca de país.

Aquesta és la primera de les accions que es preveuen per promoure el debat i la reflexió al voltant de la creació de la marca Andorra, una reflexió que des de la iniciativa ACTUA s’impulsarà a través del consell d’administració de l’ADI, convidant a les institucions i als diferents agents econòmics del país a participar en el treball al voltant del projecte de creació de la marca, considerant la possibilitat de la seva implementació i el seu potencial econòmic i comercial.