​La directora de l’agència de promoció econòmica d’Andorra, ACTUA, Imma Jiménez, ha participat aquest dilluns al seminari “Responsabilitat social corporativa i Carnet Jove Europeu”, convidada per l’Associació Carnet Jove Europeu (EYCA) i la Xarxa d’Empreses per a la Responsabilitat Social Corporativa (CRS).

Jiménez ha centrat bona part de la seva intervenció d’aquest vespre en informar sobre les oportunitats de negoci que s’han generat a Andorra arran de la recent obertura econòmica. Després de fer una breu introducció de les especificitats del país, ha informat del paper d’ACTUA com a facilitadora d’inversions al Principat tant per a empresaris locals com estrangers. Paral·lelament, ha recordat el suport que està donant en la internacionalització de les empreses andorranes i en la diversificació econòmica que treballa el país.
 
La directora de l’agència de promoció econòmica andorrana també ha fet referència a la tasca que realitzen els clústers de Salut i Wellness, Esports, ACTInn (Innovació) i Educació. Respecte a aquest darrer ha recordat el treball els esforços que s’estan efectuant entre empresaris, estudiants i centres educatius amb l’objectiu de potenciar el talent andorrà i facilitar l’accés de centenars de joves al món laboral.
 
La ponència, que ha tingut lloc a la seu de l’ambaixada d’Andorra a Brussel·les, ha comptat amb l’assistència d’una trentena de persones, principalment empresaris i joves de diversos països (Bèlgica, Holanda, Hongria, Eslovènia, Sèrbia, Turquia, Polònia, Regne Unit i República Txeca), i també andorrans residents a Bèlgica. 
 
Treballant la Responsabilitat Social Corporativa
 
D’altra banda, a primera hora del matí Jiménez també ha participat a les sessions de treball sobre Responsabilitat Social Corporativa (CRS), que és el compromís de les empreses envers les necessitats dels seus grups d’interès en diferents àmbits (laboral, acció social, medi ambient, bon govern i transparència), per mitjà d’una implicació voluntària i solidària més enllà del que estableix la legislació vigent.  En aquestes sessions s’han abordat els programes que s’estan començant a aplicar per als joves a nivell europeu, i les possibilitats de col·laboració entre els Estats i les empreses. 
 
ACTUA reforça la formació en inversió estrangera dels diplomàtics andorrans

ACTUA també ha aprofitat el desplaçament a Brussel·les per reforçar la formació dels treballadors de l’ambaixada d’Andorra a Brussel·les en matèria d’inversió estrangera.  L’objectiu és optimitzar els esforços en captació d’inversió estrangera i diversificació de l’economia andorrana. 

Els temes que han centrat la formació han estat els canvis que està representant l’obertura econòmica, l’exercici d’activitats econòmiques (constitució de societats, obertura de comerç, exercici de professions liberals), inversió en actius, residències actives i passives, i la fiscalitat per a persones físiques i jurídiques.

Aquestes sessions de treball es reproduiran properament a la resta d’ambaixades andorranes amb l’objectiu de reforçar els coneixements dels tècnics dels cossos diplomàtics.