El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha presentat davant els agents econòmics del país, juntament amb el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, els primers resultats de l’acord entre el Govern i Visa. Aquest conveni de col·laboració es va signar el maig d’enguany i, tal com ha recordat Gallardo, té l’objectiu d’analitzar les tendències de consum i els interessos dels turistes que visiten Andorra i efectuen les seves compres amb targeta Visa.

El ministre ha explicat que es pot obtenir informació segmentada per país d’origen, per parròquies i sectors d’activitat dels comerços i establiments. D’aquesta manera, les dades permeten dissenyar estratègies específiques destinades a reforçar la competitivitat del teixit empresarial del país tenint en compte els patrons de despesa dels visitants, així com determinar un perfil atenent a nacionalitats.

“Posem a l’abast del sector públic i privat indicadors per ajudar a prendre decisions en sectors estratègics de la nostra economia com són el turisme i el comerç”, ha afirmat Jordi Gallardo. En aquest sentit, Marc Galabert ha destacat que l’informe inicial ha estudiat el període temporal comprès entre el maig del 2018 i l’abril del 2019.

El secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació ha assenyalat que d’aquests primers resultats es desprèn el fet que els visitants espanyols i francesos són els dos grups nacionals que més pesen en la despesa total amb targeta Visa, així com la importància del sector de la moda o l’alimentació en les compres dels turistes.

De fet, el ministre Jordi Gallardo ha recordat que des d’Actua s’està coordinant el treball per desenvolupar una base de dades nacional, gràcies a la col·laboració d’actors com ara Andorra Telecom i amb iniciatives com la presentada aquest dijous amb Visa, que permetrà analitzar diferents indicadors de l’economia andorrana amb un alt grau de precisió i, d’aquesta forma, concretar polítiques. 

Text: Govern d’Andorra