Actua Empresa ha presentat aquest dilluns, 23 de novembre del 2020, el Portal d’Internacionalització d’Empresa d’Actua (portalempresa.andorrabusiness.com), una plataforma digital d’internacionalització i negocis amb informació destinada a les empreses andorranes que volen preparar-se  i fer negocis a l’exterior. A través aquesta potent eina, es pot obtenir tot tipus d’informació sobre com preparar-se, què tenir en compte a l’hora de vendre arreu del món, aspectes tècnics de la internacionalització com les assegurances, Incoterms i, el que és més important, accés a dades i coneixement de valor concret que faciliten l’accés a informació de mercats, licitacions internacionals, contactes i estadístiques d’importació i exportació.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, i president d’Actua, Jordi Gallardo, ha assenyalat que el Portal “està destinat a les empreses andorranes que ja estiguin venent a mercats de fora del país o a les que estiguin interessades en començar a fer-ho o valorar-ho”. En aquest sentit, Gallardo ha explicat que “una part del contingut és de lliure accés i per accedir a la resta l’empresa s’haurà d’inscriure`s gratuïtament especificant l’NRT de l’empresa”.

Per la seva banda, la directora d’Actua Empresa, Judit Hidalgo, ha realitzat diverses demostracions de l’eina i ha destacat el potencial de coneixement que ofereix, com: “Informació actualitzada i complerta sobre països i mercats, dades d’importacions i exportacions de productes concrets, eines per trobar clients a l’estranger, identificadors de fires, i recerques de licitacions públiques i privades d’arreu del món, fins i tot amb la possibilitat de crear alertes per estar actualitzats”.

Hidalgo també ha explicat que a través del Portal empresa d’Actua “els exportadors poden realitzar un auto-diagnòstic que els hi permetrà identificar els factors que limiten el seu creixement internacional i conèixer noves oportunitats”.

L’eina també és un banc d’informació que ofereix informació i milers de dades per:

  • Accedir a consells a tenir en compte a l’hora d’exportar
  • Consells en quant a l’elecció dels mercats objectius
  • Idees sobre com preparar un viatge de negocis o una fira
  • Com triar el millor canal de venda internacional
  • Temes tècnics: incoterms, marques internacionals, mitjans de transport, documentació, etc…
  • Eines per calcular els costos i preus de l’exportació

Per a més informació les empreses poden trucar a les oficines d’Actua Empresa, +376 812 020, o enviar un correu electrònic a portal@actua.ad.

Andorra Business
Author: Andorra Business

Andorra Business és l’agència de promoció i desenvolupament econòmic d’Andorra. Impulsar sectors clau per a la diversificació de l’economia, captar i acompanyar la inversió estrangera i local, donar suport a les empreses andorranes per ser més competitives, i facilitar l’aterratge al país de noves empreses, són algunes de les nostres prioritats.