Andorra Business i Encom, la companyia gestora de la marca DreamHack a Espanya, han signat aquest divendres en el marc de DreamHack València un acord per treballar conjuntament el disseny d’un escenari que integri els principals agents de la indústria i estigui alineat amb els objectius estratègics del país a l’hora d’executar cadascuna de les línies operatives que conté la llei d’eSports andorrana.

El conveni, signat pel ministre de Presidència, Economia i Empresa d’Andorra i president d’Andorra Business, Jordi Gallardo, i el CEO d’Encom, Arturo Castelló, converteix Andorra en seu oficial d’Esports City League, la competició amateur d’esports més important entre ciutats, les finals de les quals tenen lloc en els esdeveniments de DreamHack que congreguen milers de persones. Això suposa una plataforma de dinamització que a curt i mitjà termini activarà les relacions d’Andorra amb empreses i institucions de la indústria dels videojocs.

Un dels primers esdeveniments que s´organitzaran a la primavera al Principat serà l´eSports City Fest Andorra, una de les competicions d´aquesta lliga on s´espera l´assistència de més de 6.000 persones i que es presentarà properament. Paral·lelament, l’acord també inclou una part educativa, d’atracció d’empreses i missions indirectes amb els membres del grup Dreamhack presents a països com Alemanya, Canadà, Estats Units, Austràlia, Japó, Suècia, França, Dinamarca, Corea del Sud, Portugal i Espanya.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa del Govern d’Andorra, Jordi Gallardo, que també ha fet una presentació pública del treball del país en aquest sector i de les oportunitats d’inversió, ha destacat que “l’acord amb Encom és un pas més dins la nostra estratègia nacional de promoció del sector dels eSports a Andorra. Treballem en el desenvolupament en diversos àmbits: econòmic, empresarial, competitiu, educatiu i social. Per aconseguir el nostre objectiu també estem elaborant polítiques, estructures i projectes que busquin involucrar tots els actors de la cadena de valor, tant nacionals com internacionals, i aquest acord n’és un exemple”.

El ministre andorrà també ha avançat que “volem posicionar Andorra com una de les capitals europees dels esports amb capacitat per atraure el país grans competicions, empreses i seguidores, i per convertir-nos en una destinació de referència per desenvolupar negocis d´aquest sector”. Paral·lelament Gallardo ha mantingut reunions amb representants del sector de València i Madrid i ha explicat els projectes andorrans a mitjans nacionals espanyols com TVE, Expansion y Europa Press.

Per la seva banda, Arturo Castelló, CEO d’Encom ha valorat l’acord amb Andorra Business: “L’aposta que està fent el Govern d’Andorra per l’impuls de la indústria dels eSports és clara i ens enorgulleix ser part d’aquest projecte, aportant tot el coneixement i experiència de la nostra companyia. El nostre objectiu és impulsar el posicionament d’Andorra com a referent mundial del sector del gaming i els eSports, tot això a través d’un pla executiu del qual formaran part empreses, professionals i institucions amb un enfocament clar. Andorra s’ha convertit en un dels primers països a fer una aposta clara i ferma pels eSports”.

El pla estratègic d’eSports d’Andorra Business

Andorra Business han desenvolupat un Pla Estratègic per situar el país com un referent internacional al sector dels esports electrònics (eSports). De fet, Andorra es va convertir recentment al segon país d’Europa i el cinquè del món a aprovar una llei que regularà aquest sector, però el primer a aprovar el desenvolupament d’un Pla Estratègic.

Aquest pla busca situar Andorra com un hub tecnològic i una destinació reconeguda per al desenvolupament de l’esports business i atraure grans competicions internacionals, entitats i empreses del sector. El projecte amb Encom impacta en tres àrees d’influència directament relacionades amb la realitat socioeconòmica del país: Educació, Empresa i Turisme; l’objectiu principal d’Encom és crear i executar una agenda de continguts i activitats que impulsin el posicionament del país dels Pirineus com a referència al sector.

Encom, un referent dels eSports

Encom és una firma especialitzada en la creació de contingut, competicions i experiències d’eSports i gaming. Gestora de la marca DreamHack Espanya des de fa més de 10 anys i creadora d’Esports City League, la primera lliga amateur que connecta ciutats del món a través dels esports. El seu objectiu és acostar els esports a totes les capes de la societat promovent l’estil de vida gamer i els valors positius al voltant dels videojocs.

Share This Story, Choose Your Platform!

Andorra Business
Author: Andorra Business

Andorra Business és l’agència de promoció i desenvolupament econòmic d’Andorra. Impulsar sectors clau per a la diversificació de l’economia, captar i acompanyar la inversió estrangera i local, donar suport a les empreses andorranes per ser més competitives, i facilitar l’aterratge al país de noves empreses, són algunes de les nostres prioritats.