Andorra ha estat el país convidat a participar al Global Esports Summit 2021 (GES21) de Madrid, que s’ha celebrat aquest dimecres 27 i dijous 28 d’octubre a Madrid. El motiu ha estat l’aprovació del primer pla estratègic d’eSports per part d’un país, el que ha generat un gran interès. A la jornada d’aquest divendres, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, i president d’Andorra Business, Jordi Gallardo, ha presentat davant més de 800 persones, el pla andorrà i ha anunciat la celebració del primer acte d’eSports a Andorra, previst per al proper 26 de novembre. En breu es farà la presentació oficial.

En aquest sentit, Gallardo ha avançat que “serà un congrés que durarà un dia i tindrà dues parts ben diferenciades amb taules rodones, xerrades i networking durant el matí i una part més purament d’eSports competitiva a la tarda, que anirà a càrrec d’empreses del país”.

A la seva presentació el ministre ha fet un repàs del treball que s’està realitzant en eSports i també ha explicat els principals trets que fan d’Andorra una de les millors destinacions per a fer negocis i residir. També ha recordat que el proper 17 de desembre començaran els vols que uniran Andorra i Madrid.

Andorra Business ha participat amb un estand i a la taula rodona sobre les oportunitats que ofereix el país per als professionals dels esports electrònics. La directora de l’entitat, Judit Hidalgo, ha moderat una de les taules que ha comptat amb representants del país experts en dret digital, desenvolupadors, empresaris, influencers i membres de l’associació Andorrana d’Esports Electrònics, com Manel Guerrero, Laura Nieto, Diego Soro i Álvaro González de Buitrago.

Dimecres, el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i innovació, Marc Galabert, va exposar les oportunitats d’inversió a Andorra davant un nombrós públic.

Un GES21 d’alta volada

El GES21 s’ha celebrat durant dues jordanes a Kinépolis i ha comptat amb 52 ponents de l’ecosistema dels eSports, mediàtic i institucional com Porsche, Auren, GSIC, Global Sportainment, eLaLiga, Real Madrid, Agencia EFE, Comunidad de Madrid, Expansión i League of Legends.

Les temàtiques centrals, a part dels eSports, han estat el Blockchain, Criptomonedes, Streaming, i els esports i el gaming dins de l’estratègia de les institucions esportives tradicionals.

Share This Story, Choose Your Platform!

Andorra Business
Author: Andorra Business

Andorra Business és l’agència de promoció i desenvolupament econòmic d’Andorra. Impulsar sectors clau per a la diversificació de l’economia, captar i acompanyar la inversió estrangera i local, donar suport a les empreses andorranes per ser més competitives, i facilitar l’aterratge al país de noves empreses, són algunes de les nostres prioritats.