L’empresa andorrana, The Craft Salmon, que va néixer el 2016 impulsada pels emprenedors Albert Zabala i Pep Borràs ha estat la primera en instal·lar-se a l’espai que ofereix gratuïtament Actua al Barcelona Tech City, després de l’acord signat entre ambdues entitats.

Per a Zabala, “em vaig assabentar que Actua donava l’opció a petites empreses de tenir un local físic a Barcelona. Vaig contactar amb ells i la veritat va ser molt ràpid. Els hi vaig presentar el projecte, els hi va agradar, i ja estem aquí en un espai físic que és magnífic i que a petites empreses et dóna l’opció de fer networking per a créixer”. L’altre cofundador de The Craft Salmon, Pep Borràs, ha explicat que “som una empresa que importem producte noruec, salmó fumat exclusiu i ho distribuïm a establiments del sector de la restauració i botigues gourmet. Tenim altres projectes d’exportació a tot el món amb uns partners que hem fet”.

Per la seva banda, la directora d’Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI-Actua), Judit Hidalgo, ha recordat que “fa poc més d’un mes que hem signat l’acord amb Barcelona Tech City i ja tenim una empresa andorrana a l’espai d’Actua al Pier01 d’aquesta associació i tenim previstes tres o quatre empreses més andorranes interessades en ocupar aquest espai”. Hidalgo també ha informat que “paral·lelament hem notat un interès creixent per les empreses tecnològiques de Barcelona per explorar les noves oportunitats que ofereix el Principat”.

En aquest sentit, el director general de Barcelona Tech City, Miquel Martí, ha fet un balanç molt positiu d’aquest acord i ha assenyalat que “ara cal que companyies nostres vagin cap a Andorra, que puguin explorar com poden fer proves de concepte amb els seus propis projectes i alhora seguir portant cap aquí empreses andorranes que vulguin conèixer més de prop l’ecosistema barceloní i testejar allò que estiguin desenvolupant”.

L’acord Actua-Barcelona Tech City

L’acord està adreçat principalment a les empreses i startups andorranes amb projectes tecnològics, de digitalització i d’innovació. Els hi permet connectar amb col·legues de referència internacional, establir nous contactes per fer negoci, accés a totes les activitats i formacions organitzades per Barcelona Tech City, i l’opció de fer servir l’espai físic d’Actua dins de l’edifici de Barcelona Tech City.

El Barcelona Tech City

Barcelona Tech City és una organització no lucrativa que té com a objectiu consolidar i potenciar el sector tecnològic i digital de la ciutat que ha mobilitzat més de 1.200 milions d’euros en els últims 12 mesos i ocupa a 30.000 professionals, contribuint a posicionar Barcelona com a referent en l’escena tecnològica internacional. Per això treballa juntament amb emprenedors, startups, inversors, grans empreses, incubadores, acceleradores i emprenedors, universitats, escoles de negocis, mitjans de comunicació i altres agents de l’ecosistema ubicats a Barcelona.

L’associació compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i de partners com la Mobile World Capital Barcelona, ​​CaixaBank, SEAT, ESADE, EPSON, La Vanguardia, LetGo, Airbnb, Gas Natural Fenosa o Telefònica Open Future, així com de grans marques com McCann-Ericsson o Rousaud Costas Duran, entre d’altres. Representa a més de 500 empreses del sector tecnològic i digital a la ciutat.

En 2016 Barcelona Tech City va inaugurar Pier01, situat a Palau de Mar, per crear un dels hubs tecnològics més importants d’Europa. Pier01 acull més de 100 companyies, entre startups, empreses i iniciatives com el mVentures de la Mobile World Capital Barcelona, ​​Antai Venture Builders, Nuclio Venture Builders, BeMobile, Nuclio, Napptilus, BeRepublic, Byhours, Geenapp, Ikomobi, Holaluz, LetGo i Tiendeo, entre molts altres.

Actua Actua
Author: Actua Actua