El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, i la directora d’Actua Empresa, Judit Hidalgo, han mantingut aquest divendres, 6 de setembre, a Izmir (Turquia), diverses reunions bilaterals amb una delegació de la Xina encapçalada pel viceministre de Comerç, Li Chenggang, amb la ministra de Comerç de Turquia, Ruhsar Pekcan, i amb el ministre d’Economia de Bhutan, Lyonpo Loknath, entre d’altres.

Pel que fa a la trobada amb la delegació turca s’han tractat assumptes relacionats amb el comerç i col·laboracions en matèria de innovació en el sector de la salut. També la voluntat d’atraure  més inversió estrangera i turistes de Turquia a Andorra. Paral·lelament s’han abordat altres temes, com el model de zona franca per a regions tecnològiques d’aquest país, i ha quedat palès l’interès mutu d’estrènyer relacions. En acabar s’han emplaçat les dues delegacions a noves sessions de treball.

Les reunions coincideixen amb la participació andorrana a la 88 ena edició de l’Izmir International Fair, una de les fires econòmiques més importants de Turquia, on han participat 190 representants de 39 països, entre ells 13 ministres. Convidats pel govern turc, Andorra va mostrar dijous els principals atractius del país en matèria econòmica i d’inversió, i les darreres oportunitats de negoci.