Els directors generals d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, i de Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVASA), Xavi Mujal, han ofert aquest dimarts 31 de gener una roda de premsa conjunta per presentar la nova plataforma d’emmagatzematge de continguts de l’ens de ràdio i televisió pública. El núvol nacional desenvolupat per Andorra Telecom, que es comercialitza sota el nom de SomCloud, s’ha convertit en el repositori de l’arxiu d’imatges i àudio de la parapública.

La posada en marxa de Som Cloud s’emmarca dins del pla estratègic i enllaça amb la política de responsabilitat pública d’Andorra Telecom. El sistema d’emmagatzematge al núvol a Andorra s’ha desenvolupat per donar suport al teixit productiu i, de forma més específica, per afavorir el sector de la innovació i de les noves tecnologies. Alhora també és un dels principals projectes de la línia de diversificació d’Andorra Telecom per generar noves fonts d’ingressos, més enllà del negoci tradicional, i per internacionalitzar l’activitat.

L’aposta per SomCloud d’RTVASA s’inscriu en el pla global de renovació tecnològica que ha iniciat l’organisme. Mujal ha destacat en la seva intervenció “la sinèrgia que s’ha generat amb Andorra Telecom” que ha permès “RTVA descobrir la possibilitat de millorar el rendiment i l’eficàcia de la seva feina en no haver de responsabilitzar-se del manteniment i custòdia del material audiovisual que genera”. Nadal ha remarcat que des del punt de vista del volum la televisió pública és, amb tota seguretat, una de les empreses del país amb una major necessitat d’emmagatzematge i s’ha mostrat orgullós de poder custodiar un arxiu de gran riquesa, que “forma part del nostre patrimoni i que recull tots els esdeveniments històrics i fets més quotidians de la nostra història recent”.

SomCloud es caracteritza per la flexibilitat i per la possibilitat de dissenyar per als clients una solució a mida. La solució aportada des d’Andorra Telecom permet l’accés real a la informació amb una doble via d’accés i una gran capacitat d’emmagatzematge, dimensionada per un volum acumulat d’arxius amb un pes de 300 Terabytes.

Nadal ha afirmat que aquesta solució, contràriament a d’altres proveïdors de serveis ubicats a l’estranger, permet dissenyar una solució a mida del client final, com s’ha fet amb la televisió pública, i garantir que les dades es troben en territori andorrà.