La primera edició de la ronda de finançament de la incubadora/acceleradora d’empreses d’Andorra Telecom s’ha tancat amb una important presència d’inversors. Al voltant d’una cinquantena de professionals especialistes en finançament provinents d’entitats bancàries, family office, fons de capital risc o business angels han pres part en una jornada que sota el nom de NIU Demo Day s’ha celebrat aquest dilluns, 20 de novembre del 2017, en un cèntric hotel de la capital.

Un total de nou start-ups han presentat els seus projectes tecnològics per obtenir el suport financer que els ha de permetre llançar al mercat nous productes i serveis. El NIU acull en aquests moments un total de set projectes. D’aquests, quatre es troben prou madurs per presentar-se a aquesta primera ronda de finançament: Aparkand, Rocket Center, e-beat i Telcap. Les altres cinc start-ups que han participat en aquest Demo Day són externes al NIU però amb emprenedors andorrans o relacionats amb el país.

El director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, s’ha mostrat molt satisfet per la resposta rebuda en aquesta primera ronda de finançament del NIU. Nadal ha apuntat que el Demo Day és una excel·lent aparador del món de l’emprenedoria tecnològica i una oportunitat tant per les mateixes start-ups com per als inversors. “A Andorra tenim per una banda talent i per l’altra capital disposat a ajudar al desenvolupament d’start-ups. Aquest fòrum ha de ser una oportunitat per posar-los en contacte”, ha apuntat Nadal, que alhora també ha volgut agrair que inversors forans s’hagin traslladat a Andorra per participar-hi.

El director d’Andorra Telecom ha afirmat també que l’operadora de telecomunicacions ha d’esdevenir un dels actors principals en l’objectiu d’afavorir el desenvolupament d’un sector de les tecnologies de la informació al país.

La presentació de projectes ha estat realitzada en un format de cinc minuts d’explicació i cinc minuts suplementari per a preguntes.
 

Projectes presentats en el NIU Demo Day

 Projectes del Niu

APARKAND

És un sistema que automatitza i centralitza el pagament dels aparcaments privats i públics, amb barrera o sense, d’ús per a empreses i particulars. L’usuari final podrà donar-se d’alta de forma ràpida i sense
complicacions, podrà trobar aparcament i podrà abonar l’import de manera senzilla. La plataforma permet comprar vals de descompte per repartir entre els clients o pot utilitzar-se com a espai publicitari.

ROCKET CENTER

Centre d’oci tecnològic i entrenament d’eSports. Un centre d’alt rendiment de temàtica gamer on poder gaudir de tot tipus de videojocs, esdeveniments i retransmissions en directe de les millors competicions. A més, d’un club per poder-te entrenar diàriament i poder aprofitar les instal·lacions amb la resta de socis. Model de negoci que fusiona la tecnologia dels eSports amb la innovació que representa ser un centre de referència únic al país.

e-Beat

e-Beat és un innovador servei de telediagnòstic cardiològic “made in Andorra” d’alta qualitat per a la minimització de les conseqüències dels problemes cardiovasculars, acostant l’usuari al professional cardiòleg d’una manera àgil, ràpida i eficaç. Tecnologia portàtil suïssa de darrera generació i altres prestacions amb el suport d’un equip professional format per especialistes en telemedicina, assistents sanitaris i metges cardiòlegs amb experiència.

TELCAP

Presenta una eina per a operadores de telecomunicacions que monitoritza la capacitat de les xarxes i les necessitats futures de dimensionament. La plataforma no només permet reduir els pressupostos d’inversió i manteniment sinó que incrementa la qualitat de la xarxa i millora l’experiència de client. La informació que proporciona permet mesurar al detall i ser proactius en la política d’actualitzacions.

Projectes externs al NIU

NIMA WORLD

Nima World evoluciona el zoo actual, creant atraccions a mida i predissenyades per a espais comercials i d’oci. Nima Ship és el seu primer producte. Es tracta d’un submarí-simulador, creat físicament amb aspecte de nau real, qué conté un joc interactiu amb el qual es podrà navegar per les profunditats del mar i descobrir, les espècies que hi habiten com, per exemple, una bal·lena a tamany real o un grup de dofins.

WEGARAGE

WeGarage és una plataforma que permet llogar espais privats (pàrkings) en horaris de nou ús. El Marketplace P2P permet posar en contacte propietaris de pàrkings privats i usuaris amb necessitats d’aparcament. La plataforma permet: buscar un aparcament privat, fer una reserva, geolocalització fins a la porta del pàrking, opertura automàtica de la porta d’accés i pagament automàtic.

BE WAVEE

Be WAVEE és una xarxa social creada específicament per a esportistes d’èlit o celebrities amb centenars de milers o milers de seguidors. Es tracta d’una plataforma personalitzada i privada que permeti als personatges populars interactuar directament amb els seguidors i maximitzar la rendibilitat econòmica de les seves accions publicitàries sense haver-se de sotmetre a les normes marcades per les grans xarxes socials.

JUSTLOOKING

Aquesta aplicació mòbil on els establiments mostren els seus productes, serveis i idees amb una selecció d’acord amb el perfil, preferències i interessos dels usuaris treballats amb Intel·ligència artificial. Per als comerciants JustLooking és una plataforma que els permet disposar de presència digital i conduir el tràfic cap als seus independents, independentment si són en línia o en un espai físic.

GO-POPUP

Go—PopUp es el marketplace líder a Europa en el lloguer d’espais temporals per accions retail pop-up. Permet el lloguer d’espais i locals per dies pel desenvolupament d’una acció comercial o un esdeveniment corporatiu. És d’extrema utilitat per als propietaris per donar liquidesa al mercat de lloguer i incrementar la rendibilitat dels espais, per a les marques per anar allà on són els clients estalviant costos i per les agències d’esdeveniments.

Text i foto: Andorra Telecom