El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha lliurat aquesta dijous 6 de juliol els premis als millors projectes del Taller d’Emprenedors 2017. L’acte s’ha celebrat a la Universitat d’Andorra i també ha comptat amb la participació del rector, Miquel Nicolau. Amb aquest acte s’ha clausurat la 17a edició del Taller d’Emprenedors que ha comptat amb la participació de 18 emprenedors, dels quals 15 han acabat el curs amb un “pla d’empresa” satisfactori. En l’acte d’avui també s’han fet públic els 3 projectes premiats del Taller. El primer premi dotat amb 2.000 euros ha estat per a un projecte d’elaboració artesanal de formatges. El segon premi dotat amb 1.300 euros s’ha lliurat a un projecte de serveis amb drons, i finalment el tercer premi dotat amb 750 euros ha estat per a una iniciativa d’una aplicació de compres per als turistes.

En la seva al·locució, el ministre de Turisme i Comerç, ha ressaltat que ara és un bon moment per emprendre a Andorra, tenint en compte que el cicle econòmic ha canviat, i que la majoria d’indicadors són positius, amb més demanda per part dels consumidors i de les empreses, i per tant més oportunitats de negoci. Camp ha recordat també que des del Govern s’han posat en marxa reformes importants a favor de la reactivació i diversificació econòmica. També s’ha referit a la imminent creació del ministeri d’Economia que centralitzarà en una mateixa cartera els aspectes relacionats amb el desenvolupament econòmic,
l’emprenedoria i la innovació empresarial; una clara i decidida acció de l’executiu de suport al sector empresarial d’Andorra.

Per la seva banda, el rector de la Universitat d’Andorra (UdA), Miquel Nicolau, també ha manifestat que el centre universitari està molt compromès amb el Taller d‘Emprenedors, i ha avançat que de cara al curs 2017-2018 s’està treballant en la posada en marxa de dues iniciatives relacionades amb l’emprenedoria.

Al llarg de les 17 edicions d’aquesta formació, més de 240 emprenedors han elaborat satisfactòriament el seu pla d’empresa, i la majoria d’ells han acabat creant la seva empresa real. Es recorda que el Taller d’emprenedors és una iniciativa del Govern d’Andorra que s’està portant a terme des de l’any 1999 amb la col·laboració de la Universitat d’Andorra i amb professionals del sector privat.

L’objectiu del Taller és afavorir la capacitat de crear noves empreses al país o de liderar projectes empresarials en empreses ja existents. La formació és totalment gratuïta per als participants i va dirigida a persones majors de 18 anys, que tenen esperit emprenedor i que volen crear el seu propi negoci, i és vàlid per a qualsevol tipus de projecte empresarial.

La durada del Taller d’emprenedors és d’uns 5 mesos, de gener a juny, durant el qual es fan unes 20 sessions formatives presencials a raó d’una sessió per setmana, els dijous a la tarda a la Universitat d’Andorra. El Taller també compta amb un servei de tutories per fer el seguiment de l’evolució dels projectes durant els 5 mesos del curs.

El Taller proporciona una formació integral a l’emprenedor, en àmbits tan diversos com màrqueting, producció, recursos humans, economia i finances, legislació, etc., perquè cadascú pugui desenvolupar personalment el pla d’empresa de la seva idea de negoci. Cada emprenedor treballa durant el Taller en el seu pla d’empresa.

Actua Actua
Author: Actua Actua