El ministre de Presidència, Economia i Empresa del Govern d’Andorra, Jordi Gallardo, la cònsol major de la Massana, Olga Molné, i el president de de l’Associació Andorrana d’Esports Electrònics (AAEE), Sergi Segado, han presentat aquest dimarts, 29 de desembre, a la Massana l’entitat que neix amb la voluntat de posicionar empreses, equips i jugadors amb ànims cooperatius i amb voluntat de desenvolupar el sector des d’Andorra.

Gallardo ha destacat que “creiem fermament que la diversificació de la nostra economia passa per potenciar sectors de base tecnològica d’alt valor afegit, amb projecció internacional i que aprofitin els avantatges competitius dels que ja disposem com són una gran connectivitat a nivell d’internet, un marc fiscal atractiu i la flexibilitat i receptivitat per promoure propostes del sector privat en pro de la generació d’activitat econòmica. Estem convençuts que tenim una gran oportunitat en els esports electrònics i que no hem de deixar escapar”.

En aquest sentit ha explicat que s’està treballant en un pla estratègic d’esports electrònics al país per oferir una proposta de valor a la indústria i que el talent i les empreses locals així com actors internacionals trobin en Andorra un espai propici per a dur a terme les seves activitats i creixin al país.

Els esports electrònics ofereixen diverses vessants de negoci com l’organització de competicions, la generació de contingut, la creació d’aplicacions, la formació o l’establiment d’equips, i l’objectiu és que “es facin a Andorra i des d’Andorra”. L’existència de l’associació permet coordinar tots els treballs en vistes a poder posicionar el país com un lloc de referència en l’escena global d’aquest sector.