El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, i el cònsol major d’Encamp,  Jordi Torres Arauz, han signat el Conveni de Col·laboració pel qual el Comú d’Encamp cedeix al Govern d’Andorra els terrenys on es construirà el futur Heliport Nacional, que ha d’estar en funcionament l’any 2019.

El Govern assumirà els costos de totes les accions previstes prèvies a la realització de les obres així com les actuacions de la construcció de l’Heliport, que serà declarat Projecte d’Interès Nacional. El terreny cedit gratuïtament pel comú està situat a la Unitat d’Actuació de Tresoles i terrenys adjacents d’Encamp que compleixen els requisits de manera preferent per una ubicació aeronàutica.

L’executiu preveu iniciar les obres d’urbanització dels terrenys aquest mateix any per tal de construir la infraestructura l’any que ve, perquè el següent ja hi puguin volar helicòpters. El ministre ha anunciat que la setmana entrant el Govern aprovarà la licitació dels  treballs per als estudis complementaris i projectes de la futura infraestructura heliportuària.

La instal·lació aeroportuària farà entre 4.000 i 6.000 metres quadrats, estarà ubicada en una zona industrial allunyada dels nuclis habitats i acollirà helicòpters de com a màxim quinze places.