Pons ha explicat que “fa uns mesos vam començar a treballar la col·laboració amb l’Skolkovo Innovation center que ha de permetre que les startups russes puguin venir a Andorra a desenvolupar l’ecosistema, i també a les d’Andorra a tenir accés a un entorn tan punter en coneixement i tecnologia”.
Per la seva banda, Alexander Chernov, vicepresident de l’Skolkovo Center, ha recordat que “vam visitar l’Espai d’Innovació d’Andorra fa un any i també vaig conèixer com treballaven dues startups andorranes i que volien aconseguir. Amb la mida d’Andorra el resultat et surt d’immediat. O és un fracàs o és un èxit. En ambdós casos és un resultat i això és molt important”. Chernov ha remarcat que “per aquest motiu vam convidar a una delegació d’Andorra, volem parlar amb els seus professionals. Amb les 30.000 startups que tenim a Rússia i les 2.000 companyies tecnològiques de l’Skolkovo es poden fer importants col·laboracions. I és que a Andorra podem escurçar els terminis entre idea i implementació, perquè si es pren una decisió a Andorra, ens 2 o 3 mesos, en mig any màxim, saps que funcionarà o no”.
El director d’Actua Innovació, Marc Pons, també ha presentat, en el marc del programa de conferències de l’Startup Village 2019, alguns dels darrers projectes andorrans, com el Data Hub Andorra, i ha compartit taula rodona amb els líders d’innovació de Luxemburg, Singapur, Shenzhen (Xina) i Moscou, amb els que posteriorment ha mantingut reunions bilaterals amb l’objectiu d’establir noves col·laboracions i posicionar a Andorra com a destí internacional d’innovació.
Estand d’Actua i 4.500 startups de 80 països
L’organització de l’esdeveniment també ha facilitat un estand a Actua on s’han presentat les oportunitats de negoci a Andorra. Per l’Startup Village 2019, segons fonts de l’organització, han passat 10.000 visitants, representants de 4.500 startups de 80 països i ha comptat amb la presència de 1.000 inversors. La propera tardor està previst que es torni a celebrar un esdeveniments d’aquest tipus a l’Skolkovo Innovation Center.