Hospitalet de Llobregat, 17 de novembre de 2016. La presència d’ACTUA -Invest in Andorra- a la sisena edició de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC) s’ha tancat aquest dijous amb amb més de 400 contactes empresarials principalment de països europeus, americans i asiàtics. Per a la directora d’ACTUA, Imma Jiménez, ha qualificat d'”èxit rotund” el balanç dels tres dies de congrés, i “ens ha servit per donar a conèixer a escala internacional els projectes d’innovació que estem desenvolupant. La prova és el gran nombre de demandes d’informació que hem rebut”.
 
Jiménez ha assenyalat que “les persones que han vingut al nostre estand s’han interessat pel nostre Big Data i pels avantatges d’invertir al país. També ens han demanat, en moltes ocasions, pels canvis legislatius en matèria d’obertura econòmica” i ha afegit que “ara ens toca continuar treballant per materialitzar aquests contactes en noves oportunitats de negoci en el sector de la innovació. Això també repercutirà en la creació de llocs de treball amb talent andorrà”. La directora d’ACTUA ha afegit que “vist l’èxit d’aquesta edició esperem poder tornar el any vinent a aquest congrés, que ara mateix, és considerat el més important del món del seu sector”.
 
Durant els tres dies que ha durat l’esdeveniment, la presència andorrana ha estat constant en diverses localitzacions. El director del Massachusetts Institut of Technology (MIT), Kent Larson, a la conferència “Towards entrepreneurial, high-performance, livable cities”, que va impartir en un auditori ple d’experts, va centrar bona part del seu discurs a la feina que està desenvolupant el seu grup de recerca al Principat i va fer referència a diversos projectes testats a Andorra com el CityScope i el Persuasive Electric Vehicle (PEV).
 
Per part del Govern d’Andorra, també va haver-hi participació, en aquest cas a càrrec del secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, que va mostrar com Andorra està creant un marc de referència per al desenvolupament de projectes d’innovació. Missé va avançar que “creiem que el concepte ‘laboratori’ lliga molt bé amb el fet d’oferir una cosa singular a les empreses start-up que puguin tenir un interès a desenvolupar projectes” i va destacar “les immillorables condicions que podem oferir per les característiques del nostre país”. Pel que fa als projectes Big Data que es treballen amb l’MIT va mostrar-se convençut del fet que “han de millorar la qualitat de vida dels ciutadans i les experiències dels nostres visitants”.
 
Per l’estand d’ACTUA també van passar diverses autoritats com l’ambaixador de Finlàndia a Espanya, Roberto Tanzi-Albi, el cònsol general dels Estats Units a Barcelona, Marcos Mandojana, i el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont