L’Espai d’Innovació d’Andorra impulsat per Actua ha obert aquest dimarts, 12 de setembre, les seves portes. Ubicat a la planta baixa de l’edifici de Caldea té una superfície de 250 metres quadrats distribuïts en dues sales. A la primera es troben les oficines de la Fundació ActuaTech, un espai de reunions i un atri amb una graderia amb capacitat per a una trentena de persones on tindran lloc les conferències i les presentacions. A l’altra sala, es mostra el vehicle autonòm que s’està testant a Andorra (el Persuasive Electric Vehicle -PEV), el CityScope amb la projecció de diversos projectes i també hi ha una zona reservada per als investigadors.

En aquest primera jornada, han estat treballant conjuntament experts de FEDA, del Massachussets Institut of Technology, de l’Observatori Andorrà de la Sostenibilitat i de la Fundació ActuaTech. Paral·lelament alumnes de la Universitat d’Andorra han començat els preparatius d’una Lego Party on es farà una proposta de planificació urbanística de la zona escaldenca del Clot d’Emprivat.

El secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, i el director de la Fundació ActuaTech, Yann Baucis, també han presentat a la premsa andorrana l’Espai d’Innovació.

D’altra banda, els dies 14 i 15 de setembre Andorra serà l’escenari del primer City Science Summit 2017, organitzat Massachusetts Institute of Technology amb el suport d’Actua, on experts internacionals mostraran exemples sobre com diverses ciutats dissenyen els seus espais del futur. 
 

Actua Actua
Author: Actua Actua