Standard & Poor’s reafirma la pujada de la qualificació d’Andorra a “BBB/A-2” atorgada el passat mes de juliol i manté la perspectiva estable. En la nota publicada aquest divendres 19 de gener, els avaluadors valoren positivament l’agenda de reformes duta a terme, la sòlida activitat econòmica del país, els bons resultats fiscals i la convergència amb els estàndards internacionals amb la conseqüent visibilitat positiva d’Andorra a l’exterior.

L’agencia qualificadora indica que es podria donar una pujada del ràting si es culmina la negociació amb la Unió Europea a través d’un acord d’associació. També si es conclogués l’aproximació d’Andorra a institucions financeres com el Fons Monetari Internacional, que poden oferir una major estabilitat del sistema financer al Principat i que facilitarien la gestió de possibles crisis sobrevingudes. L’agència també ha apuntat l’impacte positiu en futures avaluacions de la millora de les dades estadístiques que derivaran del Pla Estadístic per 2018-2021 aprovat pel Consell General.

La nota publicada valora l’evolució i l’avenç en els sistemes de control i de supervisió fets per l’Institut Nacional Andorrà de Finances i la Unitat d’Intel·ligència Financera tenint en compte els potencials riscos derivats de la dimensió del país i del pes que té el sistema financer en l’economia.

En aquest sentit Standard & Poor’s insisteix en la millora de les polítiques de gestió del risc de l’adopció dels estàndards internacionals i es refereix, en concret, a la qualificació provisional de “Largely Compliant” que ha obtingut el Principat en relació amb els estàndards d’intercanvi d’informació a la demanda.

Text: Govern d’Andorra

Actua Actua
Author: Actua Actua