El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha inaugurat aquest dimarts, 14 de novembre, la jornada tècnica que se celebra amb motiu del 20è aniversari de la creació de l’Agència de Mobilitat d’Andorra.

La jornada, organitzada per l’Àrea de Mobilitat del Govern juntament amb la Universitat d’Andorra té per objectiu analitzar les perspectives de futur que encara el Principat en relació a la mobilitat, les infraestructures i les noves tecnologies. En aquest sentit, al llarg del matí s’han celebrat 10 conferències en les que s’han abordat aquestes temàtiques, i la jornada clourà amb una taula rodona a primera hora de la tarda.

En el seu discurs inaugural, el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha recordat que l’evolució d’Andorra al segle XX ha estat estretament relacionada amb els avenços en temes de mobilitat, com són l’obertura de les carreteres que van estructurar Andorra i que van connectar-la amb els països veïns. El ministre ha afegit que gràcies a la bona gestió que durant 20 anys s’ha fet des de l’Agència de Mobilitat el trànsit ha deixat de ser el principal problema social al país, com ho era en el passat.

Pels reptes de futur de la mobilitat a Andorra, Jordi Torres, ha advocat per què aquesta s’orienti cap a la utilització de les noves tecnologies aplicades, i sigui sostenible i respectuosa amb el medi ambient, per convertir el Principat en referent en aquest àmbit. Segons el ministre, les peculiaritats del país fan que Andorra sigui un lloc ideal per implementar sistemes de mobilitat integrada i intel·ligent, posant l’èmfasi en les noves tecnologies, i permet que el Principat sigui un laboratori i estigui a l’avantguarda de les noves tendències en mobilitat urbana. Així mateix, el ministre d’0rdenament Territorial, ha ressaltat que també cal concentrar els esforços en la reducció d’emissions de CO2, entre elles les provinents de la circulació de vehicles per aconseguir una mobilitat sostenible i respectuosa amb l’entorn natural i sumar-se així a la lluita contra el canvi climàtic. Jordi Torres també ha manifestat que s’ha d’aconseguir que la mobilitat continuï sent, en el futur, una palanca de transformació del país en general.

La jornada tècnica amb motiu del 20è aniversari de la creació de l’Agència de Mobilitat d’Andorra s’ha celebrat a la sala d’actes de la Universitat d’Andorra. L’acte d’inauguració d’avui ha comptat amb la presència dels diferents sectors públics i privats d’Andorra involucrats en la gestió de la mobilitat al Principat.

Font: Govern d’Andorra